Αρχική FOOD LOVER Απίστευτες μελιτζάνες ογκρατέν

Απίστευτες μελιτζάνες ογκρατέν

από lady times

Μελιτζάνες ογκρατέν από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα απολαυστικό πιάτο με μελιτζάνες στον φούρνο, πλούσια σάλτσα και λιωμένα τυριά που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Διαβάστε επίσης Μελιτζάνες γιουβέτσι με πιπεριές και τυριά στο φούρνο

Θερμίδες: 380

Υλικά

6 μελιτζάνες φλάσκες κοµµένες σε φέτες

1/4 φλ. ελαιόλαδο

1 κρεµµύδι ψιλοκοµµένο

2 σκελίδες σκόρδο

1 κιλό ντομάτες ψιλοκοµµένες

1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκοµµένο

1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκοµµένο

3 αυγά

250 γρ. ανθότυρο θρυµµατισµένο

250 γρ. φέτα θρυµµατισµένη

250 γρ. γιαούρτι

1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα

αλάτι

φρεσκοτριµµένο πιπέρι

2 κ.σ. φρυγανιά τριµµένη

Διαβάστε επίσης: Απίστευτο σουφλέ με ψωμί του τόστ.. πατάτα μπέικον και τυρί 

Εκτέλεση

Αραδιάζουμε τις μελιτζάνες σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 10 λεπτά, να μαλακώσουν ελαφρά.

Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεµµύδι και το σκόρδο για λίγα λεπτά, να μαραθούν. Προσθέτουμε τις ψιλοκοµµένες ντομάτες και αφήνουμε να βράσουν για 8-10 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνουµε και προσθέτουμε τον βασιλικό και τον δυόσμο.

Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά µε σύρμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα

Σε λαδωμένο ταψί 30 εκ. βάζουμε µία στρώση ψημένες μελιτζάνες. Ανακατεύουμε το ανθότυρο με τη φέτα και πασπαλίζουμε τη στρώση μελιτζάνας. Περιχύνουμε λίγη σάλτσα ντομάτας και το μισό μείγμα αυγών. Κάνουμε δεύτερη στρώση μελιτζάνας και πασπαλίζουμε µε τα τυριά, τη σάλτσα ντομάτας και το υπόλοιπο μείγμα αυγών. Καλύπτουμε µε μια στρώση μελιτζάνας και ροδέλες ντομάτας. Αλατοπιπερώνουµε και πασπαλίζουμε µε λίγη φρυγανιά.

Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 15 λεπτά στο ψυγείο. Ψήνουμε στους 180οC για 45 λεπτά. Σερβίρουμε τις μελιτζάνες ογκρατέν σε κομμάτια, αφού κρυώσουν

mamapeinao.gr

Διαβάστε επίσης: Μελιτζάνες στο φούρνο με τυριά και δυόσμο. Μοναδική συνταγή!!!

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο