Αρχική HomePageSlider Ασπίδα προστασίας τα ψάρια για την καρδιά!

Ασπίδα προστασίας τα ψάρια για την καρδιά!

από lady times

Θέλετε να αποφύγετε τις καρδιαγγειακές παθήσεις, όπως η καρδιακή νόσος, η συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, αλλά και το εγκεφαλικό επεισόδιο;

Διαβάστε επίσης: Τι θα σας συμβεί με το που θα σταματήσετε να τρώτε λευκό ψωμί

Τότε θα πρέπει να συμπεριλάβετε στο εβδομαδιαίο μενού σας μία έως δύο μερίδες την εβδομάδα (ιδανικά 104 το χρόνο!) από… ψάρι!

Αυτή είναι η νέα οδηγία/συμβουλή από την Αμερικανική Ένωση για την Καρδιά American Heart Association – AHA), σύμφωνα με την τελευταία της σχετική δημοσίευση. Οι συστάσεις για τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση ψαριών βασίζονται σε ανάλυση επιμέρους ερευνών, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά την προηγούμενη σχετική έκθεση της AHA το 2002.

Συγκεκριμένα, λέει μια ομάδα ειδικών διατροφολόγων, πρέπει να τρώμε μη-τηγανητά λιπαρά ψάρια, όπως σολομό, ρέγκα, σκουμπρί, τόνο, σαρδέλες και πέστροφα.

Διαβάστε επίσης: Αυτός ο ξηρός καρπός είναι «θαυματουργός» για το ζάχαρο

Αυτοί οι τύποι ψαριών έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα σε σύγκριση με θαλασσινά, όπως γαρίδες, χτένια και γάδος.

Είναι επίσης καλές πηγές πρωτεϊνών και βιταμινών. Η προσθήκη μιας μερίδας 100 γραμμαρίων από ψάρι δύο φορές την εβδομάδα μπορεί επίσης να σημαίνει ότι θα καταναλώνετε 104 λιγότερες μερίδες ετησίως από τρόφιμα που είναι λιγότερο υγιή για την καρδιά, όπως κόκκινο κρέας, που έχει περισσότερα κακά λιπαρά, τα οποία φράζουν τις αρτηρίες.

Αν ανησυχείτε για τον υδράργυρο, που βρίσκεται σε κάποιο βαθμό στα περισσότερα θαλασσινά, οι ερευνητές επισημαίνουν, ότι τα καρδιαγγειακά οφέλη από την κατανάλωση ψαριών αντισταθμίζουν τους σχετικούς κινδύνους, ειδικά εάν αλλάζετε τα είδη των ψαριών στη διατροφή σας.

Διαβάστε επίσης: Τι απαγορεύετε να τρώτε μετά τις 10 το βράδυ;

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο