Αρχική FOOD LOVER Χοιρινό με μοσχάρι στη γάστρα θεϊκό

Χοιρινό με μοσχάρι στη γάστρα θεϊκό

από lady times

Χοιρινό με μοσχάρι στη γάστρα θεϊκό

Διαβάστε επίσης: Το κοτόπουλο με πατάτες της μαμάς!

Την συνταγή αυτή μου την έδωσε μια φίλη μου και είναι πραγματικά τέλεια!!! Κάντε την και θα με θυμηθείτε!.

Υλικά

4 άτομα

600 γρ. μοσχάρι γάλακτος

600 γρ. ψαρονέφρι

5 πατάτες

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι κρασί λευκό

3 ντομάτες ξεφλουδισμένες

1 φύλλο δάφνης

5 κόκκους πιπέρι

200 γρ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους

αλάτι

πιπέρι

νερό

Διαβάστε επίσης: Μουσακάς, σούπερ υγιεινός και νόστιμος!

Οδηγίες

135 Minutes

Πλένετε το κρέας, το κόβετε σε μερίδες και το στραγγίζετε.

Το σοτάρετε σε μια κατσαρόλα με το μισό λάδι, μέχρι να πάρει χρώμα.

Ρίχνετε το κρασί, το αφήνετε για 10 λεπτά και βάζετε το κρέας σε γάστρα.

Προσθέτετε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι, τις ντομάτες τριμμένες, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι, ένα φλιτζάνι νερό και τα βράζετε για 10 λεπτά.

Ρίχνετε το κρέας στη σάλτσα, τους κόκκους του πιπεριού, σκεπάζετε τη γάστρα και το ψήνετε στους 170 βαθμούς για 2 ώρες.

Βγάζετε τη γάστρα από το φούρνο, προσθέτετε τις πατάτες κομμένες σε κύβους, λίγο χλιαρό νερό και συνεχίζετε το ψήσιμο για μιάμιση ώρα, μέχρι να μαλακώσουν το κρέας και οι πατάτες.

Αφαιρείτε το καπάκι από την γάστρα, ρίχνετε το τυρί και αφήνετε να λιώσει λίγο, μέχρι να πάρει χρώμα. Το φαγάκι μας είναι έτοιμο.

Διαβάστε επίσης: Καταπληκτική χοιρινή τηγανιά με σάλτσα από γιαούρτι

 

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο