Αρχική FOOD LOVER Γεμιστά καλαμαράκια με ρύζι ( Νηστίσιμη συνταγή)

Γεμιστά καλαμαράκια με ρύζι ( Νηστίσιμη συνταγή)

από lady times

Τα θαλασσινά είναι από τις καλύτερες επιλογές για όσους είναι vegeterian, αλλά και για όσους νηστεύουν κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής.

Διαβάστε επίσης: Σπιτικά τραγανά καλαμαράκια μ’ ένα μικρό μυστικό!

Ριζότο με θαλασσινά, μύδια, γαρίδες, καλαμαράκια, χταποδάκι. Πολλές επιλογές με νόστιμα και νηστίσιμα φαγητά! Όσο για το μαγείρεμα τους είναι πολύ πιο εύκολο από ότι φαντάζεσαι!

Το μενού σήμερα έχει γεμιστά καλαμαράκια με ρύζι! Πάρε χαρτί και μολύβι και ξεκίνα να σημειώνεις τα υλικά.


Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

5-6 καλαμάρια (ή θράψαλα)

1 κούπα ρύζι

1 κούπα σάλτσα τομάτας

λίγο λάδι

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 ματσάκι μαϊντανό (προαιρετικό)

αλάτι, πιπέρι

1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί

Διαβάστε επίσης: 5 Γρήγορες συνταγές για εσένα που δεν έχεις χρόνο να μαγειρέψεις!

Εκτέλεση:

Πλύνε πολύ καλά τα καλαμάρια, κόψε τα πλοκάμια τους και ψιλόκοψε τα σε μικρότερα κομματάκια. Σκοπός είναι να είναι σαν μικρές μπουκίτσες έτσι ώστε να αναμειχθεί καλά με το ρύζι. Επιπλέον επειδή θα τα σοτάρεις, όσο πιο μικρά τόσο πιο γρήγορα θα είναι έτοιμα.

Σε ένα τηγάνι βάλε λίγο λάδι. Ψιλόκοψε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό. Αφού κάψει το λάδι ρίξε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί και έπειτα τα πλοκάμια από τα καλαμάρια. Αφού τσιγαριστούν και αυτά, πρόσθεσε τον μαϊντανό και ανακάτεψε τα όλα μαζί.

Στη συνέχεια πρόσθεσε το ρύζι, το κρασί και τη σάλτσα τομάτας. Ανακάτεψε τα όλα μαζί και ρίξε αλάτι και πιπέρι. Την ποσότητα της σάλτσας την καθορίζεις ανάλογα με πόσο κόκκινο θέλεις το φαγητό σου. Επίσης αν φοβάσαι μην σου ξινίσει η σάλτσα, πρόσθεσε μια πρέζα ζάχαρη.

ediva.gr




Διαβάστε επίσης: Πως θα φτιάξετε τα καλύτερα τηγανητά καλαμαράκια

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο