Αρχική FOOD LOVER Γιουβαρλάκια αυγολέμονο, τα αγαπημένα!

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο, τα αγαπημένα!

από lady times

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά προετοιμασία! Χρόνος ψησίματος: Μισή ωρίτσα ! Μερίδες: 8 !

Διαβάστε επίσης: Φανταστικοί λαχανοντολμάδες νηστίσιμοι!

Υλικά συνταγής

Μισό κιλό κιμά

1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο

¼ κούπας ρύζι καρολίνα

3 κουταλιές μαιντανό ψιλοκομμένο

¼ κούπας χυμό λεμονιού

2 κουταλιές άνιθο ή δυόσμο ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι

λίγο αλεύρι

5 κούπες νερό ή ζωμό κρέατος

¼ κούπας ελαιόλαδο και 2 κουταλιές επιπλέον

Διαβάστε επίσης: Λαχανοντολμάδες με κιμά αυγολέμονο

2 αυγά

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο! Τα πολυαγαπημένα γιουβαρλάκια αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους και είναι κατάλληλα για χειμώνα και καλοκαίρι για το οικογενειακό τραπέζι. Δείτε πως γίνονται σε μια παραδοσιακή και πολύ γνωστή συνταγή.

Σε μία μεγάλη λεκάνη (εγώ χρησιμοποιώ Tupperware γιατί έχει ειδική λαβή να την κρατάω με το ένα χέρι) ανακατεύουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, τον μαιντανό και τον άνιθο ή δυόσμο, τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο , το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.

Αλευρώνουμε τα γιουβαρλάκια μας και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο δίσκο ή σε πιατέλα. Τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ή σωτέζα βάζουμε τον ζωμό ή το νερό. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο (1/4 της κούπας) και τα αφήνουμε να βράσουν.

Ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια προσεκτικά χωρίς να τα διαλύσουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Η διαδικασία αυτή κρατάει περίπου 30 λεπτά.

Εντωμεταξύ, σε ένα μπoλ κτυπάμε ελαφρά τα αυγά, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε λίγες κουταλιές από το ζουμί της σούπας.

Ρίχνουμε μεμιάς το αυγολέμονο μέσα στην σούπα και ανακατεύουμε ζωηρά για να μην κόψει το αυγολέμονο.

Κατεβάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε.

Τα πεντανόστιμα γιουβαρλάκια αυγολέμονο είναι έτοιμα!

Η συνταγή είναι της Βέφας και την φτιάχνουμε στο σπίτι χρόνια τώρα.

supersyntages.gr

Διαβάστε επίσης: Σνίτσελ με μανιτάρια και σάλτσα μελιού

Διαβάστε επίσης: Πεντανόστιμοι κοκκινιστοί λαχανοντολμάδες

 

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο