Αρχική FOOD LOVER Κανελόνια με τυριά και αλλαντικά, έξτρα σπέσιαλ!

Κανελόνια με τυριά και αλλαντικά, έξτρα σπέσιαλ!

από Ανδρέας Σταματόπουλος

Τα κανελόνια είναι αγαπημένο φαγητό για όλη την οικογένεια, μα πάνω απ’ όλα για τα παιδιά που τρελαίνονται να γεμίζουν τα κανελόνια με τη γέμιση!

Διαβάστε επίσης: Μελιτζάνες γιουβέτσι με πιπεριές και τυριά στο φούρνο

Κανονικά, φτιάχνονται με κιμά, αλλά θα δούμε μια συνταγή για κανελόνια με τυριά και αλλαντικά, έξτρα σπέσιαλ!

Υλικά συνταγής

1 πακέτο κανελόνια

1 κούπα ελαιόλαδο

λίγο βασιλικό

λίγο δυόσμο

αλάτι

πιπέρι

8 φέτες τυρί γκούντα ψιλοκομμένο

10 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο

10 φέτες πάριζα ψιλοκομμένη

1 φλυτζάνι γάλα φρέσκο

1 1/2 φλυτζάνι γραβιέρα τριμμένη

1 1/2 φλυτζάνι γκούντα τριμμένο

2 αυγά

2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 συσκευασία τριμμένο ντοματάκι

Διαβάστε επίσης: Τρομερή μακαρονάδα και απλή με σκόρδο και σουσάμι!

Εκτέλεση:

Πρώτα, ετοιμάζουμε τη σάλτσα:

Σε ένα κατσαρολάκι, σωτάρουμε το ένα ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι με το μισό ελαιόλαδο και μετά από λίγο ρίχνουμε το τριμμένο ντοματάκι. Προσθέτουμε ακόμα βασιλικό, δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 20 λεπτά. Αν θέλουμε, προσθέτουμε και λίγο ζάχαρη.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση:

Ψιλοκόβουμε σε μικρά τετραγωνάκια το ζαμπόν, την πάριζα και το γκούντα.

Παράλληλα, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε με το μισό λάδι σε μια κατσαρόλα.

Αφήνουμε το κρεμμύδι να σωταριστεί πέντε λεπτά και μετά κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κομματάκια από το ζαμπόν την πάριζα, και το γκούντα, καθώς επίσης και την τριμμένη γραβιέρα με το τριμμένο γκούντα (κρατάμε λίγη τριμμένη γραβιέρα και γκούντα για να πασπαλίσουμε τα κανελόνια στο τέλος).

Τέλος, βάζουμε στο μείγμα το μισό γάλα και τα δύο αβγά και ανακατεύουμε καλά.

Τώρα, παίρνουμε ένα-ένα τα κανελόνια και τα γεμίζουμε σφιχτά με τη γέμιση. Εδώ χρειάζεται υπομονή και προσοχή για να μην σπάσουν τα κανελόνια! Μόλις γεμίζουμε κάθε κανελόνι, τα τοποθετούμε ένα-ένα σε ένα μεγάλο τετράγωνο πυρέξ.

Μόλις τελειώσουμε με τη γέμιση, περιχύνουμε όλα τα κανελόνια με την σάλτσα, προσθέτουμε στις άκρες το υπόλοιπο μισό φλυτζάνι γάλα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα και το τριμμένο γκούντα που είχαμε κρατήσει πιο πριν.

Βάζουμε τα κανελόνια σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 150 βαθμούς για περίπου μία με μιάμιση ώρα. Όσο πιο αργά ψηθούν τα κανελόνια με τα τυριά τόσο το καλύτερο!

Καλή μας όρεξη!!!

supersyntages.gr

Διαβάστε επίσης: Καταπληκτική ομελέτα φούρνου!

 

You may also like