Αρχική FOOD LOVER Κις λορέν! Φανταστική!

Κις λορέν! Φανταστική!

από lady times

Η πασίγνωση κις λορέν είναι μια τάρτα με τυριά και μπέικον. Εδώ θα δούμε μια πολύ απλή και γρήγορη συνταγή για να φτιάξουμε την πιο γευστική κις λορέν!

Διαβάστε επίσης: Πατάτες και μελιτζάνες ογκρατέν με χαλούμι, να γλύφετε τα δάχτυλά σας!

Υλικά συνταγής

1 κρεμμύδι μέτριο

150 γρ. γραβιέρα

1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο

1 φύλλο ζύμη κουρού

150 γρ. μπέικον

100 γρ. κεφαλοτύρι

3 αυγά (μόνο τον κρόκο)

300 ml κρέμα γάλακτος

Διαβάστε επίσης:Κολοκυθοκεφτέδες με τυρί

Εκτέλεση:

Καταρχήν, κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομματάκια.

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τρίβουμε τα τυριά.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον, χωρίς λάδι φυσικά.

Μόλις ροδίσει το μπέικον, προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει.

Λαδώνουμε μια ταρτιέρα και απλώνουμε τη ζύμη κουρού.

Τρυπάμε τη ζύμη σε αρκετά σημεία με ένα πηρούνι.

Απλώνουμε πάνω στη ζύμη το μπέικον με το κρεμμύδι, ρίχνουμε τον μαϊντανό και το πιπέρι.

Από πάνω ρίχνουμε τα τυριά μας.

Σε ένα μπολ, χτυπάμε τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος και αδειάζουμε το μείγμα πάνω στην τάρτα.

Ψήνουμε την κις λορέν στους 200 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Η κις λορέν είναι έτοιμη. Τη σερβίρουμε ζεστή και καλή μας όρεξη!

supersyntages.gr

Διαβάστε επίσης: Χοιρινή τηγανιά με πιπεριές

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο