Αρχική FOOD LOVER Κολοκυθάκια με κιμά και φρέσκα κρεμμυδάκια

Κολοκυθάκια με κιμά και φρέσκα κρεμμυδάκια

από lady times

Δεν γεμίζουμε τα κολοκυθάκια, δεν πλάθουμε τον κιμά και γενικά δεν ταλαιπωρούμαστε καθόλου με αυτή τη συνταγή.

Διαβάστε επίσης: Πατατοσαλάτα με κοτόπουλο, μπέικον, ελιές και μουστάρδα

Συμμαγειρεύουμε κιμά και κολοκύθια, νοστιμίζουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και απολαμβάνουμε το πιο εύκολο και νόστιμο μαμαδίστικο φαγητό.

Υλικά για 4 μερίδες:

1.300 γρ. κολοκυθάκια μέτρια, σε χοντρές ροδέλες, περίπου 3 εκ.

400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος

1/2 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος

4 μεγάλες ώριμες ντομάτες, τριμμένες

80 ml ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε επίσης: Πολίτικο μοσχαράκι με πατάτες

Διαδικασία

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τον κιμά για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει σπυρωτός. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα) και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, την ντομάτα, αλατοπίπερο, τον άνηθο, τη μισή ποσότητα δυόσμου και 250 ml ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια (αλλά να μη λιώσουν) και να δέσει η σάλτσα. Ρίχνουμε τον υπόλοιπο δυόσμο, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Συνοδεύουμε με ντοματοσαλάτα και ψωμί της αρεσκείας μας.

Στο ποτήρι μας: Chardonnay με ένα σύντομο πέρασμα από βαρέλι.

gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης: Κολοκυθοκεφτέδες με τυρί

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο