Αρχική FOOD LOVER Μελιτζάνες τηγανιτές με τραγανή κρούστα, με σάλτσα ντομάτας, τυριά στο φούρνο

Μελιτζάνες τηγανιτές με τραγανή κρούστα, με σάλτσα ντομάτας, τυριά στο φούρνο

από lady times

Υπέροχες μελιτζάνες τηγανιτές με τραγανή κρούστα, με σάλτσα ντομάτας και τυριά στο φούρνο. Μια απλή και εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα υπέροχο κυρίως πιάτο αλλά ιδανικό και ως ορεκτικό για το οικογενειακό αλλά και επίσημο τραπέζι σας. 

Διαβάστε επίσης: Καταπληκτική χοιρινή τηγανιά με σάλτσα από γιαούρτι

Υλικά συνταγής

1 δόση σάλτα ντομάτας (βλέπε συνταγή εδώ)

2 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη

1/2  φλ. τσαγιού (30 γρ.) τυρί παρμεζάνα ή πεκορίνο, ψιλοτριμμένο

χοντρό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 μεγάλα αυγά

3 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε φέτες 1/2 εκατοστό περίπου

1/2 φλ. τσαγιού σπορέλαιο ή ελαιόλαδο για τηγάνισμα

3 φλ. τσαγιού (340 γρ.) τριμμένη μοτσαρέλα

3/4 φλ. τσαγιού (50 γρ.) τριμμένο πεκορίνο ή παρμεζάνα

Διαβάστε επίσης: Χοιρινό πρασάτο στην κατσαρόλα, να γλείφεις τα δάχτυλά σου!

Εκτέλεση συνταγής

Για τις μελιτζάνες: Σε ένα μεγάλο πιάτο αναμιγνύετε καλά τη τριμμένη φρυγανιά με το 1/2 φλ. (30 γρ.) τριμμένο τυρί πεκορίνο ή παρμεζάνα, 1/2 κ.γ. αλάτι και λίγο πιπέρι. Σε 2º πιάτο ρίχνετε το αλεύρι και σε 3º βαθύ πιάτο ρίχνετε τα αυγά και τα χτυπάτε.

Κόβετε τις μελιτζάνες σε φέτες, πασπαλίζετε με 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι τη κάθε φέτα και πρώτα τις πανάρετε και από τις 2 πλευρές στο αλεύρι, μετά στα χτυπημένα αυγά και τέλος στο μείγμα φρυγανιάς φροντίζοντας να καλυφθούν με το μείγμα καλά και από τις 2 πλευρές. Αφήνετε τις φέτες στην άκρη για 30 λ.

Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε τη σάλτσα ντομάτας σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής και την αφήνετε να σιγοβράσει για 10 λ με σκεπασμένη τη κατσαρόλα με το καπάκι της. Την αποσύρετε από τη φωτιά.

Ζεσταίνετε σε μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρετε σε παρτίδες, τις φέτες μελιτζάνας για 2 λ περίπου από κάθε πλευρά. Τις αφαιρείτε από τη φωτιά και τις μεταφέρετε σε δίσκο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. [*]

Προσθέτετε λάδι στο τηγάνι (αν το λάδι που έμεινε στο τηγάνι έχει καμμένα ψίχουλα πετάξτε το και προσθέστε καινούργιο) και μόλις ζεσταθεί τηγανίζετε τις υπόλοιπες μελιτζάνες. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλες οι φέτες.

Για τη συναρμολόγηση του φαγητού: Παίρνετε ένα πυρίμαχο σκεύος με διάμετρο βάσης 23×33 εκ. και απλώνετε στη βάση του 1/2 φλ. τσαγιού από τη σάλτσα ντομάτας. Από πάνω στρώνετε 1 στρώση φέτες μελιτζάνας φροντίζοντας η αρχή της 1 μελιτζάνας να καλύπτει το τέλος της προηγούμενης ώστε να μην υπάρχουν κενά. Απλώνετε από πάνω 1 φλ. τσαγιού σάλτσας και πάνω από τη σάλτσα πασπαλίζετε 1 φλ. τσαγιού μοτσαρέλα και 1/4 φλ. τσαγιού πεκορίνο.

Επαναλαμβάνετε 2 φορές τις στρώσεις μελιτζάνας, σάλτσας, τυριά, τελειώνοντας με στρώση τυριών. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το φαγητό σας σε προθερμασμένο στους 190 βαθμούς φούρνο για 30 λ. Μετά αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε άλλα 5 λ. Το βγάζετε από το φούρνο και σερβίρετε.

[*] Για να βεβαιωθείτε ότι το λάδι έχει κάψει καλά για τηγάνισμα, ρίχνετε στο τηγάνι ένα ψίχουλο ψωμιού. Αν αυτό “τσιτσιρίσει” η θερμοκρασία του λαδιού είναι η κατάλληλη για να τηγανίσετε αμέσως τις μελιτζάνες σας.

sintayes.gr

Διαβάστε επίσης: Γεμιστά της μαμάς, αρωματικά και καλοκαιρινά!

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο