Αρχική FOOD LOVER Μπιφτέκια στον ατμό

Μπιφτέκια στον ατμό

από lady times

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε μια κατσαρόλα και ένα ταψάκι που να ταιριάζει ακριβώς στο χείλος της κατσαρόλας. Αν όμως έχουμε ατμομάγειρα ή κάτι σχετικό δεν θα χρειαστούμε ταψί/κατσαρόλα…

Υλικά συνταγής
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
ψίχα από τέσσερις φέτες ψωμί βρεγμένες και στιμμένες καλά
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
4 κρεμμύδια τριμμένα
2 κουταλιές ρίγανη

Να τι κάνουμε:

Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα κρεμμύδια στον τρίφτη ή το μίξερ.

Σε ένα μπωλ βάζουμε τον κιμά, την ψίχα από το βρεγμένο και στιμμένο ψωμί, τα κρεμμύδια, τις δύο κουταλιές ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και το λάδι.

Ανακατεύουμε καλά, και πλάθουμε σε μπιφτέκια στο μέγεθος που μας αρέσει.

Μετά, παίρνουμε μια κατσαρόλα, τη γεμίζουμε με νερό μέχρι τη μέση, και τη βάζουμε στο μάτι της κουζίνας. Παίρνουμε ένα ταψί που να εφαρμόζει καλά στο χείλος της κατσαρόλας μας. Λαδώνουμε το ταψί και βάζουμε τα μπιφτέκια μας. Σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας. Ανάβουμε το μάτι και τ’ αφήνουμε να σιογοψηθούν στον ατμό για μία ώρα.

Σερβίρουμε με βραστά λαχανικά – για παράδειγμα, βράζουμε με τον ίδιο τρόπο ένα κομμάτι κουνουπίδι. Τέτοια μπιφτέκια στον ατμό δεν έχετε ξαναφάει!

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο