Αρχική FOOD LOVER Μπριάμ, η συνταγή που αρέσει σε όλους!

Μπριάμ, η συνταγή που αρέσει σε όλους!

από lady times

Το μπριάμ είναι ένα από τα κλασικά φαγητά της ελληνικής κουζίνας, που όταν μαγειρευτεί σωστά αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

Πολλές φορές, τα παιδιά αρνούνται να το φάνε, όμως με την παρακάτω συνταγή σας εγγυώμαι ότι θα γλείφουν και τα δάχτυλά τους!

Υλικά συνταγής

2 κρεμμύδια
1/2 κιλό πιπεριές διάφορα χρώματα
200 γρ. κολοκυθάκια
αλάτι
πιπέρι
200 γρ. φέτα
50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
400 γρ. πατάτες
200 γρ. μελιτζάνες
4 ντομάτες
1/2 ματσάκι άνιθο
1/2 ματσάκι μαϊντανό

Διαδικασία

Για να ετοιμάσουμε το μπριάμ μας ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία:

Σε ένα τηγάνι τηγανίζουμε ελαφρά τα κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες, τις μελιτζάνες κομμένες σε κύβους, τις πατάτες κομμένες σε χοντρές φέτες και τις πιπεριές ψιλοκομμένες.

Σε ένα πυρέξ ή σε μια γάστρα απλώνουμε τις μισές ντομάτες αφού πρώτα τις λιώσουμε στο μπλέντερ.

Ρίχνουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.

Αρχίζουμε να στρώνουμε ομοιόμορφα τις πατάτες, μετά τις πιπεριές, τις μελιτζάνες, την μισή δόση της φέτας, και τα κολοκυθάκια.

Ανακατεύουμε την υπόλοιπη ντομάτα με τον άνιθο και τον μαιντανό και την περιχύνουμε πάνω στα υπόλοιπα υλικά.

Προσθέτουμε την υπόλοιπη φέτα.

Αν θέλουμε να ψήσουμε το μπριάμ μας σε ανοικτό ταψί, τότε πασπαλίζουμε (αν θέλουμε) και με την τριμμένη φρυγανιά. Διαφορετικά, αν χρησιμοποιήσουμε κάποια γάστρα της Tupperware, τότε δεν χρειάζεται! Εγώ αυτό έκανα, όπως βλέπετε στη φωτό:

Μπριάμ σε γάστρα Tupperware, όνειρο!

Βάζουμε το μπριάμ στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 45-60 λεπτά. Αν κατα την διάρκεια του ψησίματος παρατηρήσουμε το φαγητό να “στεγνώνει” προσθέτουμε λίγο νερό.

Το μπριάμ είναι έτοιμο! Σερβίρεται είτε ζεστό, είτε κρύο.

Καλή σας όρεξη!

supersyntages.gr

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο