Αρχική FOOD LOVER Μπριάμ το παραδοσιακό σε γάστρα

Μπριάμ το παραδοσιακό σε γάστρα

από lady times

Μπριάμ το παραδοσιακό σε γάστρα

Διαβάστε επίσης: Πεντανόστιμες μελιτζάνες παπουτσάκια!

Στη Ζάκυνθο το μπριάμ το ονομάζουμε “μπουτρίδια”

Είπα να κάνω εκκαθάριση στο ψυγείο και έφτιαξα αυτό το φαγητό, με ότι είχα, βέβαια βρήκα περισσότερες μελιτζάνες, αλλά αυτό δεν με πειράζει! Πιο εύκολο φαγητό δεν υπάρχει!

Δίνω τα υλικά ενδεικτικά, επειδή προσαρμόζονται ανάλογα στο τί αρέσει στον καθένα!

Υλικά

6-8 μερίδες

2 μελιτζάνες

3 κολοκύθια μέτρια

3 πατάτες

2 κρεμμύδια

2 σκόρδα

2 πιπεριές

2 ντομάτες

Δυόσμο

Μαϊντανό

Ρίγανη

Αλατοπίπερο

Λάδι

150 γρ.φέτα

Διαβάστε επίσης: Μουσακάς, σούπερ υγιεινός και νόστιμος!

Οδηγίες

1 και μισή ώρα

Κόβουμε τις πατάτες, μελιτζάνες, κολοκύθια, κρεμμύδια και πιπεριές σε ροδέλες, ψιλοκόβουμε το σκόρδο, τον δυόσμο και τον μαϊντανό.

Τρίβουμε τις ντομάτες σε τρίφτη

Σε μια γάστρα ή σε ταψί ρίχνουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε. Δεν προσθέτουμε νερό στην γάστρα,γιατί θα βγάλουν τα λαχανικά.

Σκεπάζουμε την γάστρα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μιάμιση ώρα περίπου.

Όταν ψηθούν τα λαχανικά μας, προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε. Προσθέτω στο τέλος έξτρα λάδι, επειδή στην γάστρα δίνει ωραία γεύση το ωμό λάδι και τέλος προσθέτουμε την φέτα σε χοντρά κομμάτια

Διαβάστε επίσης: Καταπληκτική χοιρινή τηγανιά με σάλτσα από γιαούρτι

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο