Αρχική HomePageSlider Παχαίνουν τα φρούτα;

Παχαίνουν τα φρούτα;

από lady times

Το καλοκαίρι λόγω της αυξημένης εφίδρωσης από την ανεβασμένη θερμοκρασία, ο οργανισμός έχει ανάγκη από τη πρόσληψη παραπάνω υγρών. Τα φρούτα πέρα από ένα υγιεινό σνακ που είναι, το καλοκαίρι μας χαρίζουν ικανοποίηση, γιατί ταυτόχρονα μας δροσίζουν.

Μη το παρακάνουμε όμως!
Δέχομαι συχνά την ερώτηση ”παχαίνουν τα φρούτα;», «πόσα να τρώω για να μη παχύνω;», «έχουν πολύ ζάχαρη;»΄

Τα φρούτα τα έχουμε στο μυαλό μας ως κάτι υγιεινό (και είναι), δε παύει όμως να έχουν θερμίδες. Περιόρισε τη κατανάλωσή τους σε 3-5 μερίδες ημερησίως. Όταν μιλάω για φρούτα περιλαμβάνεται και ο χυμός σου και τα αποξηραμένα φρούτα. Μία μερίδα υπολογίζεται σε 1 μέτριο φρέσκο φρούτο ή 1/2 φλιτζάνι κομματάκια καθαρισμένου φρούτου, 1/2 ποτήρι χυμό, ή 1/4 φλιτζάνι αποξηραμένα φρούτα.

Ποιά έχουν τη λιγότερη ζάχαρη;

Αβοκάντο: ένα ολόκληρο αβοκάντο έχει λιγότερο από δύο γραμμάρια ζάχαρης.

Φράουλες: ένα φλιτζάνι φράουλες παρέχει περίπου 7γρ. ζάχαρης

Καρπούζι: ένα φλιτζάνι με κυβάκια καρπουζιού έχει λιγότερα από 10 γρ. ζάχαρης

Πεπόνι: ένα φλιτζάνι περιέχει λιγότερο από 13 γρ. ζάχαρης

Ροδάκινα: ένα μέτριο ροδάκινο παρέχει 13γρ. ζάχαρης.

Γκρέιπφρουτ: μισό γκρέιπφρουτ παρέχει περίπου 8 γρ. ζάχαρης

Βατόμουρα: ένα φλιτζάνι βατόμουρα παρέχει 7 γρ. ζάχαρης

Advice: Συνδύασε το φρούτο σου με λίγους ξηρούς καρπούς για να σε χορτάσει και να βοηθήσουν στον κορεσμό.

Μαίρη Πρασσά
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Alterlife Boutique

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο