Αρχική HomePageSlider Πασχαλινό Τραπέζι: Συμβουλές για να αποφύγετε την καούρα και την δυσπεψία

Πασχαλινό Τραπέζι: Συμβουλές για να αποφύγετε την καούρα και την δυσπεψία

από lady times

Η νηστεία της Σαρακοστής για πολλούς τελειώνει με τη μεγάλη γιορτή του Πάσχα να είναι προ των πυλών, όπου τα γιορτινά τραπέζια, θα περιλαμβάνουν μαγειρίτσα, αυγά, τσουρέκια , αρνί, κοκορέτσι και όλες τις άλλες λαχταριστές λιχουδιές που παραδοσιακά σερβίρονται.

Διαβάστε επίσης: Ιδού γιατί πρέπει να τρώμε γιαούρτι!

Δυστυχώς όμως η πολυφαγία δημιουργεί καούρα και δυσπεψία, οι οποίες με τη σειρά τους μας δημιουργούν δυσθυμία (κακή διάθεση).
Παρακάτω μερικές συμβουλές για να αποφύγουμε την καούρα και την δυσπεψία και να γιορτάζουμε ευχάριστα τις πασχαλινές ημέρες:
• Συμπεριλάβετε στα γεύματά σας πράσινες σαλάτες. Προτιμήστε να τις καταναλώνετε πριν από τα άλλα φαγητά, ώστε να περιορίζετε το αίσθημα της πείνας.
• Μην γεμίζετε υπερβολικά το πιάτο σας. Προτιμήστε μικρές μερίδες
• Πίνετε άφθονο νερό.
• Αποφύγετε την υπερκατανάλωση ροφημάτων με ανθρακικό.
• Αποφύγετε τα γλυκά που είναι εξίσου πλούσια σε ζάχαρη και λιπαρά
• Αποφύγετε να ξαπλώνετε ή να κάνετε άλλες δραστηριότητες μετά το φαγητό. Εάν θέλετε να διευκολύνετε την πέψη, να κάνετε έναν ήρεμο περίπατο, με αργό βήμα.
• Μην καπνίσετε αμέσως μετά το φαγητό.
• Πάρτε αλγινικά όπου θα σας απαλλάξουν και θα σας ανακουφίσουν ταχύτατα από το αίσθημα της καούρας και της δυσπεψίας

Διαβάστε επίσης:  Από που προέρχεται το Κοκορέτσι και γιατί είναι απαγορευμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Η πρώτη μας επιλογή, αν οι παραπάνω συμβουλές δεν έχουν αποτέλεσμα, θα πρέπει να είναι η χρήση σκευασμάτων που αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά την καούρα και την δυσπεψία. Τα συγκεκριμένα σκευάσματα χορηγούνται χωρίς ιατρική συνταγή και το βασικό πλεονέκτημά τους είναι η ταχύτητα της ανακούφισης που προσφέρουν.

Τα αλγινικά σκευάσματα έχουν αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα καθώς δρουν σχηματίζοντας ένα στρώμα που «επιπλέει» πάνω από το περιεχόμενο του στομάχου, δημιουργώντας έτσι ένα φυσικό φραγμό (τείχος) μεταξύ των στομαχικών υγρών (οξέων) και του οισοφάγου, καταστέλλοντας με αυτό τον τρόπο την παλινδρόμηση.

Σε περίπτωση που τα συμπτώματα δεν υποχωρήσουν, καλό θα ήταν να επισκεφθείτε ένα γιατρό όπου και να βρίσκεστε τις ημέρες αυτές.

Διαβάστε επίσης: 5 λόγοι για να πίνετε στιγμιαίο καφέ

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο