Αρχική FOOD LOVER Πατάτες με κιμά στον φούρνο!

Πατάτες με κιμά στον φούρνο!

από lady times

Προετοιμασία: 30 λεπτάΜαγείρεμα: 40- 45 λεπτά

Διαβάστε επίσης: Κανελόνια με τυριά και αλλαντικά, έξτρα σπέσιαλ!

Υλικά

Βούτυρο 3 κουταλιές σούπας κοφτές

Κρεμμύδια ξερά 2 τεμ ψιλοκομμένα

Κιμάς μοσχαρίσιος 500 γρ

Πατάτες 1 1/2 κιλό κομμένες ροδέλες

Ντοματάκι κον κασέ 1 κουτί διαλυμένο στο μπλέντερ

Ντοματοπολτό 1 κουταλιά σούπας

Τυρί φέτα 100 γρ τριμμένη

Κασέρι 200 γρ τριμμένο

Αλάτι – πιπέρι – κανέλα

Κύβο λαχανικών 1 τεμ

Νερό όσο χρειαστεί

Διαβάστε επίσης: Τρομερή μακαρονάδα και απλή με σκόρδο και σουσάμι!

Οδηγίες

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια για να τα σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν. Μετά σοτάρουμε και τον κιμά καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και λίγο κανέλα κι ανακατεύουμε. Βάζουμε το διαλυμένο στο μπλέντερ ντοματάκι κον κασέ, τον ντοματοπολτό, 1 ποτήρι νερό ,τον κύβο λαχανικών και τις πατάτες κι αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά (παρακολουθούμε μήπως χρειαστεί κι άλλο νεράκι). Αδειάζουμε την μισή δόση σε πυρίμαχο σκεύος ,προσθέτουμε την τριμμένη φέτα ενδιάμεσα, το μισό τριμμένο κασέρι και στη συνέχεια αδειάζουμε την υπόλοιπη δόση κιμά με πατάτες, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κασέρι ,το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει. Τρυπάμε με ένα πιρούνι τις πατάτες να δούμε αν είναι μαλακές και είναι έτοιμο να το σερβίρουμε ζεστό.

chefoulis.gr

Διαβάστε επίσης: Καταπληκτική ομελέτα φούρνου!

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο