Αρχική FOOD LOVER Πεντανόστιμη Κοτόπιτα, ιδανική για κάθε περίσταση!!!

Πεντανόστιμη Κοτόπιτα, ιδανική για κάθε περίσταση!!!

από lady times

Κοτόπιτα!!!

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
1 κοτόπουλο βρασμένο και ξεκοκαλλισμένο
1 φλιτζάνι φέτα τρίμμα
1 κονσερβα μανιτάρια ψιλοκομμενα
1 κρεµµύδι µεγάλο ψιλοκοµµένο
1 πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια
2 πιπεριές πράσινες σε κυβάκια
λίγο κρασί κόκκινο ξηρό
2 αβγά χτυπημένα
1 φλιτζάνι µαϊντανό ψιλοκοµµένο ή σέλινο
αλάτι, πιπέρι, κανέλα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
1 κρόκο αβγού ανακατεμένο με 2 κουταλιές νερό
σουσάµι προαιρετικά

Εκτέλεση:

Ξεψαχνίζετε το κοτόπουλο, το κάνετε κυβάκια και τα αφήνετε στην άκρη

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεµµύδι και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε τα μανιτάρια και σοτάρετε για 5 λεπτά ακόμη. Αλατοπιπερώνετε και σβήνετε µε το κρασί. Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά, ανακατεύετε με το κοτόπουλο και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.

Στο μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και ανακατεύετε το λιωμένο βούτυρο με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Βουτυρώνετε ένα µακρόστενο ταψί. Στρώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας αλείφοντάς το με το μίγμα που ετοιμάσατε και τη βοήθεια ενός πινέλου.

Προσθέτετε στη γέµιση τα αβγά, τη φέτα και το µαϊντανό και ανακατεύετε καλά. Απλώνετε οµοιόµορφα τη γέµιση πάνω από τα φύλλα και σκεπάζετε την πίτα με το υπόλοιπο φύλλο.

Με κοφτερό µαχαίρι χαράζετε την πίτα σε κοµµάτια. Αλείφετε με το μίγμα του κρόκου την επιφάνεια της πίτας και πασπαλίζετε µε το σουσάµι.

Ψήνετε στον φούρνο µέχρι να ροδοκοκκινίσει. Την πρώτη μισή ώρα την έχετε σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο για να μην πάρει γρήγορα χρώμα. Σερβίρετε την πίτα ζεστή κόβοντας σε κοµµάτια.

Η συνταγή είναι από την ομάδα στο facebook: «ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ» της κ. Stellas Vazladelis

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο