Αρχική FOOD LOVER Σπιτικά φανταστικά αρωματικά μπισκότα oreo!

Σπιτικά φανταστικά αρωματικά μπισκότα oreo!

από lady times

Σπιτικά oreo μπισκότα που θα σας ξετρελάνουν!!!

Υλικά (για 40 μπισκότα):

1 κούπα ανάλατο βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη λευκή
2 κγ αλάτι
2 μεγάλα αυγά
2 κούπες αλεύρι γοχ
1 1/4 κούπες σκούρο αγλυκο κακάο
1/2 κγ σόδα μαγειρική


Σπιτικά φανταστικά αρωματικά μπισκοτακια oreo!

Για τη γέμιση:

220γρ ανάλατο βούτυρο
1/2 κούπα φυτινη
3 κούπες άχνη ζάχαρη
1 κγ εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

Για τα μπισκότα:

Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη λευκή ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να ανατρέψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα. Μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως στο μείγμα. Κοσκινίστε το αλεύρι, το κακάο και τη σόδα και προσθέστε τα στο κάδο του μίξερ. Ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν. Στο πάγκο εργασίας βγάλτε τη ζύμη από το κάδο του μίξερ και φτιάξτε τη ένα τετράγωνο σχήμα, τυλίξτε με μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για μια ώρα.
Μόλις τη βγάλετε από το ψυγείο χωριστεί τη στα 4 (αυτό βοηθάει για να μην χρειάζεται να πατήσετε τη ζύμη πάλι). Παίρνετε ένα ένα κομμάτι από το ψυγείο, την ανοίγετε με πλαστή μεταξύ δύο μεμβρανών ή σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Με ένα μικρό κουπατ, εγώ χρησιμοποίησα ποτήρι σαμπάνιας, είναι ιδανικό μέγεθος, κόβετε δίσκους 1/2εκ πάχος, τοποθετείτε σε ταψί με χαρτί ψησίματος και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς για 15 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, τοποθετείται σε σχάρα να κρυώσουν τελείως. Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε τη κρέμα. Χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο και τη φυτίνη να αφρατέψουν, να γίνουν ωραία κρέμα. Πρόσθετετε τη βανίλια και μετά σταδιακά τη ζάχαρη άχνη. Χτυπάτε να ενσωματωθούν όλα μαζί.

Μόλις έχουν κρυώσει τα δισκάκια κάνετε τη συναρμολόγηση. Παίρνετε ένα δισκάκι και από τη μεριά που ακουμπούσε στο ταψί βάζετε στη μέση κρέμα, τοποθετείτε ένα άλλο δισκάκι η μεριά που ακουμπούσε στο ταψί να ενωθεί με τη κρέμα και πιέζεται να κλείσει λίγο. Με ένα μαχαίρι παίρνετε γύρω γύρω τη περίσσια κρέμα. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν τα δισκάκια. Αν περισσέψει κρέμα, τη βάζετε στο ψυγείο και την χρησιμοποιείτε σε άλλο γλυκό.
Καλή επιτυχία!!!

Όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Η συνταγή είναι από την εκπληκτική κλειστή ομαδα στο facebook: «ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ» της κ. Elenas Psillia

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο