Αρχική HomePageSlider Βάζοντας την βρώμη στην καθημερινότητα μας

Βάζοντας την βρώμη στην καθημερινότητα μας

από lady times

Η βρώμη είναι αναμφισβήτητα μία από τις πρώτες τροφές που έρχονται στο μυαλό μας όταν γίνεται λόγος για υγιεινή διατροφή.

Ασφαλώς και όχι άδικα, μιας και η βρώμη έχει μια σειρά από σημαντικά οφέλη στην υγεία, όπως το ότι περιέχει διαλυτές φυτικές ίνες που βοηθούν στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και επιβραδύνουν την πέψη παρατείνοντας την απορρόφηση των υδατανθράκων. Η υψηλή πρόσληψη φυτικών ινών μπορεί επίσης να συμβάλλει στη μείωση της χοληστερόλης του αίματος, στην καλή λειτουργία της πέψης και την καλή λειτουργία του εντέρου.

Με ποιό τρόπο μπορούμε να εντάξουμε τη βρώμη στην καθημερινή διατροφή μας όλοι εμείς που αποζητούμε την απόλαυση στο πλαίσιο μίας υγιεινής διατροφής;

Υπάρχουν πολλά τρόφιμα με βρώμη τα οποία μπορούμε να εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή ώστε να αποκομίσουμε τα οφέλη της βρώμης. Η ακατέργαστη βρώμη αποτελεί την κλασική επιλογή για ένα δυναμωτικό πρωινό ή ένα ελαφρύ βραδινό γεύμα.
Για όσους, ωστόσο, επιθυμούν να έχουν μαζί τους κάθε ώρα της ημέρας ένα ελαφρύ, υγιεινό και σίγουρα απολαυστικό σνακ, μια πολύ ωραία πρόταση είναι τα Πτι Μπερ με βρώμη, που έχουν λίγες θερμίδες (μόλις 32 θερμίδες ανά μπισκότο). Μπορούμε να τα απολαύσουμε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους: από σκέτα μέχρι με γιαούρτι, με μέλι ή ακόμα και ως συνοδευτικό σε διάφορα ροφήματα και χυμούς.

Μία πρόταση για ένα υγιεινό ρόφημα πρωινού είναι η ακόλουθη…

Για 2 μερίδες θα χρειαστείτε :
• 4 ΠΤΙ-ΜΠΕΡ με Βρώμη
• 1 φλιτζάνι φυτικό ρόφημα (γάλα αμυγδάλου ή καρύδας ή ρυζιού κ.α.)
• 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
• 1 κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο
• 1 κουταλάκι του γλυκού λιναρόσπορο (σε σκόνη)
• μερικά παγάκια

Οδηγίες παρασκευής ροφήματος:

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ πρώτα τα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ και έπειτα προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Θα έχουμε ένα μοναδικά θρεπτικό ρόφημα το οποίο μπορούμε να απολαύσουμε κατά το πρωινό μας γεύμα.

Καλή μας απόλαυση

Γράφτηκε απο Βασιλειος E. Κατσίλας, Διατροφολόγος-Διαιτολόγος,BSc

Βιβλιογραφία :

 

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο