Αρχική FOOD LOVER Ζουμερό κοτόπουλο όρθιο με μπύρα στον φούρνο

Ζουμερό κοτόπουλο όρθιο με μπύρα στον φούρνο

από lady times

Κοτόπουλο όρθιο με μπύρα από τον Τάσο Αντωνίου. Η μπίρα εξατμίζεται κατά το ψήσιμο αρωματίζοντας το ψαχνό και διατηρώντας το ζουμερό και μαλακό.

Διαβάστε επίσης: Μουσακάς, σούπερ υγιεινός και νόστιμος!

Χρόνος προετοιμασίας: 15 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 1 hour

Συνολικός χρόνος: 1 hour, 15 minutes

Μερίδες: 2

Θερμίδες: 260

Υλικά

1 μέτριο κοτόπουλο περίπου 600 γρ.

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2-3 κλωνάρια δεντρολίβανο ή 1 κ.σ. αποξηραμένο δεντρολίβανο

1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο

1 κύβος κότας

1 κουτάκι μπίρα

Διαβάστε επίσης: Καταπληκτική χοιρινή τηγανιά με σάλτσα από γιαούρτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 °C.

Αν τυχόν το κοτόπουλο έχει εντόσθια, τα αφαιρούμε. Αλατοπιπερώνουμε καλά το εξωτερικό και το εσωτερικό του και βάζουμε στην κοιλιά του το δεντρολίβανο.

Σε μπολ ανακατεύουμε καλά το ελαιόλαδο με τον κύβο κότας. Αλείφουμε με το μείγμα το εξωτερικό του κοτόπουλου.

Πλένουμε καλά το κουτί μπίρας με άφθονο νερό και αφαιρούμε τα επιπλέον στοιχεία (π.χ. ετικέτες). Χύνουμε τη μισή μπίρα, ώστε να μη φουσκώσει και χυθεί κατά το ψήσιμο. Την τοποθετούμε στο κέντρο ενός ταψιού.

Στερεώνουμε το κοτόπουλο όρθιο στο κουτί μπίρας και βάζουμε το ταψί στην τελευταία σχάρα του φούρνου, ώστε να χωράει. Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου. Όταν ψηθεί, αφαιρούμε προσεκτικά την μπίρα από το εσωτερικό του κοτόπουλου και την πετάμε. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα και σερβίρουμε.

mamapeinao.gr

Διαβάστε επίσης: Το κοτόπουλο με πατάτες της μαμάς!

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο