ladytimes.gr

Αυτά είναι τα πιο συχνά λάθη στο μακιγιάζ!

Μήπως το πρόσωπό σας έχει ενοχλητικές γυαλάδες και το μέικ-απ τονίζει τις ατέλειες αντί να τις καλύπτει; Δείτε τι κάνετε λάθος!

Διαβάστε επίσης: Απολέπιση προσώπου: Tips για να έχει αποτέλεσμα

Η βάση «ροζίζει»

Αυτή η απόχρωση κολακεύει συνήθως τις Βορειοευρωπαίες, που έχουν λευκή επιδερμίδα, ανοιχτά μάτια και μαλλιά. Επειδή όμως οι Ελληνίδες έχουμε ως επί το πλείστον σταράτη ή μεσογειακή (πιο σκούρα) επιδερμίδα, επιλέγουμε βάσεις που ανήκουν στους τόνους του κίτρινου ή του μπεζ. . Για να αποφύγουμε λάθη, εφαρμόζουμε το προϊόν στο πιγούνι ή στον λαιμό και το τεστάρουμε στο φως της ημέρας, π.χ. κοντά σε ένα παρά­θυρο.





Χρησιμοποιούμε πολλά καλυπτικά προϊόντα

Ο ρόλος του μέικ-απ είναι να ομορφαίνει την όψη μας και όχι να την αλλοιώνει.Έτσι δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιούμε μέικ-απ βαριάς σύστασης, ακόμα και αν έχουμε δυσχρωμίες ή ακμή, γιατί έχουμε το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιθυμούμε: μας μεγαλώνει, οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές τονίζονται και το αποτέλεσμα μοιάζει με μάσκα..

Διαβάστε επίσης: 3 φυσικά υλικά για μαύρους κύκλους

Δεν προετοιμάζουμε το δέρμα μας πριν από την εφαρμογή του μέικ-απ

O βασικός κανόνας που προτείνουν όλοι οι make-up artists είναι η σωστή προετοιμασία της επιδερμίδας πριν βάλουμε τη βάση μας. Για να γλιστράει ομοιόμορφα το προϊόν χωρίς να αφήνει λεκέδες, πρώτα εφαρμόζουμε ένα ενυδατικό προϊόν ή ένα primer που μειώνει την εμφάνιση των διεσταλμένων πόρων και κάνει το μακιγιάζ να παραμένει αναλλοίωτο για πολλές ώρες.

Διαβάστε επίσης: Μειώστε τις ρυτίδες με αυτές τις 5 μάσκες με μέλι

Βάζουμε πολλή πούδρα

Κατ’ αρχάς, η πούδρα πρέπει να είναι καλής ποιότητας – το ιδανικό είναι να έχει μορφή σκόνης (loose powder) και να είναι διάφανη (translucent). Διαφορετικά, μπορεί να «βαρύνει» το αποτέλεσμα και να τονίσει τυχόν ρυτίδες, επειδή συσσωρεύεται στις πτυχώσεις του προσώπου. Η πούδρα σταθεροποιεί το αποτέλεσμα· ωστόσο, πρέπει να την εφαρμόζουμε προσεχτικά με ένα πινέλο, δίνοντας έμφαση στη ζώνη Τ (μέτωπο, μύτη, πιγούνι), αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών.

Διαβάστε επίσης: 4 tips για τέλειο μακιγιάζ ματιών!

Διαβάστε επίσης: Ένα μικρό και θαυματουργό τρικ που θα αλλάξει όλο σας το βλέμμα!

Exit mobile version