ladytimes.gr

Φασόλια ψητά με έμενταλ

Τα φασόλια ψητά στο φούρνο με τυρί έμενταλ, γίνονται με χοντρά μεγάλα φασόλια, ή με φασόλια γίγαντες. Είναι ένα απολαυστικό φαγητό και ξεφεύγουμε από την φασολάδα που μαγειρεύουμε πολύ συχνά.

Τα υλικά μας:

Πως μαγειρεύουμε το φαγητό μας:

Βάζουμε από το βράδυ σε μπόλικο νερό τα φασόλια να μουλιάσουν. Την επομένη τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε σε φρέσκο νερό με μια κουταλιά ζάχαρη.  Όταν βράσουν, τα στραγγίζουμε (όχι τελείως, ας έχουν 1/2 κούπας ζουμί) και τα απλώνουμε σε ένα ταψάκι. Ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ανακατώνουμε. Στο τέλος απλώνουμε τις φέτες το έμενταλ. Ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς. Αν δεν έχει ροδίζει το έμενταλ, ανοίγουμε για λίγο το γκριλ να πάρει το τυρί ελαφρύ ρόδινο χρώμα.

syntagesmamas.gr

Exit mobile version