ladytimes.gr

Κολοκυθάκια με κιμά και φρέσκα κρεμμυδάκια

Δεν γεμίζουμε τα κολοκυθάκια, δεν πλάθουμε τον κιμά και γενικά δεν ταλαιπωρούμαστε καθόλου με αυτή τη συνταγή.

Διαβάστε επίσης: Πατατοσαλάτα με κοτόπουλο, μπέικον, ελιές και μουστάρδα

Συμμαγειρεύουμε κιμά και κολοκύθια, νοστιμίζουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και απολαμβάνουμε το πιο εύκολο και νόστιμο μαμαδίστικο φαγητό.

Υλικά για 4 μερίδες:

1.300 γρ. κολοκυθάκια μέτρια, σε χοντρές ροδέλες, περίπου 3 εκ.

400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος

1/2 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος

4 μεγάλες ώριμες ντομάτες, τριμμένες

80 ml ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε επίσης: Πολίτικο μοσχαράκι με πατάτες

Διαδικασία

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τον κιμά για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει σπυρωτός. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα) και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, την ντομάτα, αλατοπίπερο, τον άνηθο, τη μισή ποσότητα δυόσμου και 250 ml ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια (αλλά να μη λιώσουν) και να δέσει η σάλτσα. Ρίχνουμε τον υπόλοιπο δυόσμο, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Συνοδεύουμε με ντοματοσαλάτα και ψωμί της αρεσκείας μας.

Στο ποτήρι μας: Chardonnay με ένα σύντομο πέρασμα από βαρέλι.

gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης: Κολοκυθοκεφτέδες με τυρί

Exit mobile version