ladytimes.gr

Μελιτζάνες σοτέ με αυγά μάτια, βασιλικό και κανέλα

Σήμερα ετοιμάζουμε μελιτζάνες σοτέ με αυγά μάτια, βασιλικό και κανέλα

Υλικά
2 μελιτζάνες τσακώνικες,κομμένες σε κύβους 2 – 3 εκ.
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
3 μέτριες ώριμες ντομάτες, τριμμένες
4 αυγά
1/4 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
1 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο με τις μελιτζάνες για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Ρίχνουμε τις ντομάτες, το βασιλικό, αλατοπίπερο και την κανέλα και μαγειρεύουμε για 6 – 8 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σπάμε τα αυγά μάτια, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να σφίξει το ασπράδι και ο κρόκος να γίνει όπως μας αρέσει. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, με ένα κουτάλι περιχύνουμε με λίγη από τη σάλτσα τα αυγά. Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με ζεστό, χωριάτικο ψωμί.

Στο ποτήρι μας ροζέ κρασί από Syrah.

gastronomos.gr

Exit mobile version