ladytimes.gr

Τι αλλάζει στο σώμα σου όταν περπατάς 5 λεπτά την ημέρα (Βίντεο)

Mία από τις αβλαβείς μορφές άσκησης στις μέρες μας είναι το περπάτημα. Μπορείτε να χάσετε ένα κιλό την εβδομάδα ή περισσότερο, εξαρτάται από το πόσο συχνά περπατάτε. Μόνο με το περπάτημα μπορείτε να χάσετε περισσότερα από 10 κιλά μέσα σε πέντε μήνες, χωρίς να πάτε στο γυμναστήριο ή να κάνετε δίαιτα.

Μπορείτε να τονώσετε τους μύες σας και να βελτιώσετε την υγεία σας, χάνοντας κιλά και πόντους από το σώμα σας. Θα αγαπήσετε αυτή την εύκολη και ευεργετική άσκηση μόλις μάθετε πώς να εφαρμόζετε σωστά τις αρχές της άσκησης  για να χάνετε βάρος.

Πώς να χάσετε βάρος περπατώντας

Κανονικά, αν περπατάτε περίπου 6χλμ την ώρα, μπορείτε να κάψετε περίπου 400 θερμίδες ανά ώρα.

Αλλά εσείς, αν αντέχετε, μπορείτε να περπατάτε περισσότερα από 6χλμ την ημέρα. Για παράδειγμα, αν περπατήσετε επιπλέον 4,5 χλμ. μπορείτε να κάψετε επιπλέον 300 θερμίδες ανά ημέρα. Επίσης μπορείτε να περπατήσετε μια μικρότερη απόσταση, για να  συνδυάσετε το περπάτημα με το πρόγραμμά σας.

Υπάρχει μια συσκευή που ονομάζεται βηματομετρητής (pedometer) για να σας βοηθήσει να κάψετε μερικές επιπλέον θερμίδες, ενώ περπατάτε.

Αν προσπαθείτε να βρείτε τη φόρμα σας περπατώντας, ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε τις πιθανότητες, είναι να αγοράσετε έναν καλής ποιότητας βηματομετρητή.

Αν θέλετε να μάθετε πόσα χιλιόμετρα πρέπει να περπατάτε για να χάσετε τα περιττά κιλά, θα πρέπει να υπολογίσετε πόσα χιλιόμετρα κάνετε τώρα, και τι αποτελέσματα έχετε.

Έτσι, εάν κάνετε 8.000 βήματα με την τρέχουσα ρουτίνα σας και τις καθημερινές συνήθειές σας, και το βάρος σας παραμένει σταθερό, το πόσα παραπάνω βήματα θα πρέπει να καλύπτετε καθημερινά, είναι απλά θέμα μαθηματικών.

Πόσα βήματα πρέπει να κάνετε για να χάσετε βάρος;

Στυλ περπατήματος

Όταν περπατάτε για να χάσετε βάρος, θα εστιάζετε τα μάτια σας περίπου 30 μέτρα μπροστά, θα κρατάτε ψηλά το πηγούνι σας, θα πιέζετε τους γλουτούς σας και θα τραβάτε μέσα την κοιλιά σας. Αυτό το στυλ μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε το μέγιστο από την προπόνηση σας.

Πόσο συχνά να περπατάτε

 

paidis.com

Exit mobile version