Αρχική FOOD LOVER Μοσχαρίσιο ρολό με σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου

Μοσχαρίσιο ρολό με σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου

από Ανδρέας Σταματόπουλος

Η συνταγή της ημέρας  by Foivi Geler

Είναι πικάντικο, εύκολο, γρήγορο, φθηνό και νόστιμο.

photo credits: Turntable Kitchen

Recipe: Turntable Kitchen

 

Ρολό με σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου

2 καρότα χοντροκομμένα

2 σέλερι χοντροκομμένα

1/4 ενός μέτριου κρεμμυδιού σε κύβους.

1/4 κούπας τρίμμα ψωμιού ή φρυγανιά τριμμένη

1 ασπράδι αυγού

3/4 κιλού μοσχαρίσιος κιμάς

αλάτι και πιπέρι

1/4 κούπας σπιτική μπάρμπεκιου

 

Για την μπάρμπεκιου:

 

2/3 κούπας κέτσαπ

1/2 κούπας ξύδι μηλίτη

1/4 κούπας μαύρη ζάχαρη

2 κ.γ. καυτερή πάπρικα

1 κ.γ. τριμμένο κύμινο

1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι

1 κ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

  1. Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και σιγοβράστε για 5 λεπτά. Απομακρύνετε το σκεύος απο την φωτιά και αφήστε το κλειστό.
  2. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220
  3. Βάλτε τα καρότα, τα σέλερι, το κρεμμύδι, το ασπράδι, την τριμμένη φρυγανιά σε ένα μίνι πιμπερ ή σε ένα μπλέντερ. Χτυπήστε τα για λίγη ώρα, μέχρι να έχουν κοπεί καλά και να έχουν ανακατευτεί.  Βάλτε τα σε ένα μπωλάκι και βάλτε μέσα το κρέας, μαζί με αλάτι και πιπέρι.
  4. Σε ένα ταψάκι με λαδόκολα, πλάστε το κρέας σε ρολό και βάλτε το στο ταψί. Αλείψτε το με τη μισή ποσότητα της σάλτσας μπάρμπεκιου. Ψήστε για μισή ώρα περίπου. Στα μισά πασαλείψτε το κρέας με την υπόλοιπη σαλτούλα. Βγάλτε το όταν έχει ροδοκοκκινήσει και μέσα έχει ψηθεί.
  5. Αφήστε το ρολό να κρυώσει λιγάκι πριν το σερβίρετε.

 

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο