Αρχική ΥΓΕΙΑ Υπουργείο Υγείας: Stop στις λίστες αναμονής των ογκολογικών ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία

Υπουργείο Υγείας: Stop στις λίστες αναμονής των ογκολογικών ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία

από lady times

Τέλος στις λίστες αναμονής των ογκολογικών ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία επιχειρεί να βάλει το Υπουργείο Υγείας.

Είναι άλλωστε γνωστό ότι η αναμονή ειδικά για ακτινοθεραπείες στα περισσότερα ογκολογικά τμήματα των νοσοκομείων ξεπερνά και τους 6 μήνες.

Μάλιστα ενώ τον περασμένο χρόνο είχε καταγραφεί μείωση στην αναμονή, σύμφωνα με μέλη του ΚΕΦΙ, οι καθυστερήσεις αυξήθηκαν και πάλι ξεπερνώντας τους 6 μήνες.

Όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας Γιώργος Γιαννόπουλος κατά τη διάρκεια του 2ου Συνεδρίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), η ειδική επιτροπή για τα Δικαιώματα των Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας και των Γραφείων Προάσπισης των Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας στα νοσοκομεία, αναμένεται να συνεδριάσει άμεσα προκειμένου να προχωρήσει στο σχεδιασμό μέτρων που θα καταπολεμήσουν το φαινόμενο της αναμονής.

Καταλήγοντας  ο κ.Γιαννόπουλος: δεσμεύθηκε ότι τις αμέσως επόμενες μέρες , με την παρουσία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου, η Επιτροπή του Υπουργείου θα συνεδριάσει για να υλοποιήσει στοχευμένες παρεμβάσεις – καθώς η συλλογή των στοιχείων έχει ήδη ολοκληρωθεί- για τα προβλήματα που αφορούν στην ικανότητα και την επάρκεια των δημόσιων νοσοκομείων να καλύπτουν έγκαιρα τις ανάγκες σε ακτινοθεραπείες, σε φαρμακευτική αγωγή και ολοκληρωμένη φροντίδα».

Share Button

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο