Αρχική LIVING Εξήντα νέοι Εθελοντές στην οικογένεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΦΩΤΟ)

Εξήντα νέοι Εθελοντές στην οικογένεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΦΩΤΟ)

από lady times

Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 19:00, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Τμήμα Αθηνών πραγματοποίησε στην κατάμεστη Αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, επί της οδού Σταδίου και Κολοκοτρώνη, στην Αθήνα, την επίσημη Τελετή Υπόσχεσης των δοκίμων Εθελοντών του. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της τελετής βραβεύθηκαν παλαιοί Εθελοντές Σαμαρείτες, Διασώστες & Ναυαγοσώστες, ως ελάχιστη ανταμοιβή της καθοριστικής συμβολής τους στο έργο του Σώματος.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, και ειδικότερα ο Πρόεδρος κ. Αλέξης Αλεξανδρής, ο Γενικός Γραμματέας κ. Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, οι Αντιπρόεδροι κ.κ. Σεραφείμ Σεφεριάδης και Χριστίνα Χαρατσάρη – Βαληνάκη, ο Έφορος Υλικού κ. Παναγιώτης Ρουμπής, καθώς και οι Σύμβουλοι κ.κ. Αθανάσιος Μήτσιος και Αντώνιος Πετμεζάς. Ας σημειωθεί ότι η κ. Χαρατσάρη – Βαληνάκη υπηρετεί επί σειρά ετών τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό ως Εθελόντρια Σαμαρείτισσα. Παρόντες στην τελετή ήταν επίσης ο κ. Ruben Cano Revillas, επικεφαλής του Γραφείου της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού (IFRC) στην Ελλάδα και η κ. Tina Agerbak, επικεφαλής του προγράμματος συνεργασίας του Δανέζικου Ερυθρού Σταυρού με τον Ε.Ε.Σ.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην ομιλία του καλωσόρισε στην οικογένεια του Οργανισμού τους 60 νέους Εθελοντές Σαμαρείτες, Διασώστες και Ναυαγοσώστες, στους οποίους ευχήθηκε καλή δύναμη και επιτυχία στα νέα καθήκοντα που αναλαμβάνουν. Ο κ. Αλεξανδρής στάθηκε ιδιαίτερα στην “15μηνη επίπονη και ουσιαστική εκπαίδευσή” τους, κατά την οποία εξοικειώθηκαν με τις Θεμελιώδεις Αρχές του Ερυθροσταυρικού Κινήματος, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι πλέον “φέρουν με υπερηφάνεια το διαχρονικό έμβλημα του Ερυθρού Σταυρού”.

Οι νέοι Εθελοντές του Ε.Ε.Σ. αναμένεται να προσφέρουν και εκείνοι τις πολύτιμες εθελοντικές υπηρεσίες τους στο εξαιρετικά απαιτητικό περιβάλλον που διαμορφώνουν καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης και αυξημένων ανθρωπιστικών προκλήσεων, με ακλόνητη προσήλωση στις αρχές της ανιδιοτελούς προσφοράς και της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης εκπαιδευτές Σαμαρείτες Διασώστες και πλήθος εθελοντών Σαμαρειτών του Τμήματος Αθηνών ενώ από τα ανώτατα στελέχη του Ε.Ε.Σ. ακούστηκαν ιδιαίτερα συγκινητικές ομιλίες, οι οποίες υπογράμμισαν την έντονη παρουσία του Τμήματος στα μεγαλύτερα και κρίσιμα γεγονότα της χώρας των τελευταίων ετών (μεταναστευτική κρίση, έντονες χιονοπτώσεις στην Κύμη, καταστροφικές δασικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιρού, φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα, κ.α.).

 

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο