ladytimes.gr

Όταν κάνει ζέστη αυξάνεται και ο κίνδυνος ανθρωποκτονιών

Οι ασυνήθιστα ζεστές μέρες έχουν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης ανθρωποκτονιών, αυτό υποστηρίζει έρευνα οικονομολόγων που παρουσιάσθηκε στην ετήσια συνάντηση του Αμερικανικού Οικονομικού Συνδέσμου στη Φιλαδέλφεια.

Διαβάστε επίσης: Ότι πιο ωραίο έχουμε δει για την φύση μέσα σε 2 λεπτά (Βίντεο)

 





Μάλιστα το φαινόμενο είναι πιο έντονο σε κατοικημένες περιοχές και σε περιοχές με μικρότερη διείσδυση ηλεκτρικής ενέργειας.  Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα η ψυχολογική επίδραση των υψηλότερων θερμοκρασιών στη βίαιη συμπεριφορά παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Η μελέτη βασίστηκε σε δεδομένα  που χρησιμοποίησε από ανθρωποκτονίες στο Μεξικό σε χρονικό ορίζοντα15 ετών με εύρος πάνω από 19.000 μεξικάνικες τοποθεσίες.

Διαβάστε επίσης: Οι νέοι θα μπορούν να γυρίσουν την Ευρώπη δωρεάν με τρένο!

Μια αύξηση  μόλις 1 βαθμού κελσίου στη θερμοκρασία περιβάλλοντος αυξάνει την πιθανότητα να λάβει χώρα μια ανθρωποκτονία κατά 1,6%! Οι υψηλότερες θερμοκρασίες επίσης μπορεί να οδηγήσουν σε υψηλότερη κατανάλωση αλκοόλ (μπύρες σε μια ζεστή μέρα) και σε αυξημένα περιστατικά βίας γιατί όταν ο καιρός είναι καλός οι άνθρωποι ξοδεύουν πιο πολύ χρόνο.

Μελετώντας τις παραμέτρους αυτές οι αναλυτές συμπέραναν πως ο κίνδυνος αύξησης των ανθρωποκτονιών λόγω αύξησης της θερμοκρασίας είναι ακόμα πιο υψηλός  τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις Δευτέρες.

Διαβάστε επίσης: Πιο ευτυχισμένη χώρα η Φινλανδία! Δείτε ποιες άλλες ακολουθούν!





Exit mobile version