Αρχική HomePageSlider Οι νέοι θα μπορούν να γυρίσουν την Ευρώπη δωρεάν με τρένο!

Οι νέοι θα μπορούν να γυρίσουν την Ευρώπη δωρεάν με τρένο!

από lady times

Οι ιθύνοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σκέφτονται να διαθέσουν ένα κονδύλι της τάξης των 12 εκατομμυρίων ευρώ για να προσφέρουν δωρεάν Interrail πάσο σε χιλιάδες νέους Ευρωπαίους για να ταξιδέψουν στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι. 

Διαβάστε επίσης: Το μήνυμα του Στήβεν Χόκινγκ για όσους υποφέρουν από κατάθλιψη

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το euronews, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει κάνει ήδη τις πρώτες κινήσεις για να εφαρμόσει το νέο της πρόγραμμα, αυτό της διάθεσης δωρεάν Interrail πάσο σε 20.000-30.000 νέους Ευρωπαίους μόλις κλείσουν τα 18 τους χρόνια.


Ο συγκεκριμένος τύπος εισιτηρίου τρένου κοστίζει περί τα 510€ και προσφέρει τη δυνατότητα για ταξίδια με το τρένο ανά την Ευρώπη για ένα μήνα – μέχρι και σε 30 χώρες. Το σκεπτικό της ιδέας, που αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο Ευρωκοινοβούλιο το 2016, είναι να ενθαρρύνουν τους νέους να ταξιδέψουν ώστε να ανακαλύψουν τις κουλτούρες της ηπείρου και να αποκτήσουν ευρωπαϊκή ταυτότητα.

Διαβάστε επίσης: Πώς να καταστρέψετε τη σχέση σας μέσα από τα social media

Οι πρώτοι δικαιούχοι αναμένεται να ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι, ενώ ο αριθμός των δικαιούχων αναμένεται να αυξηθεί, αν οι Βρυξέλλες εγκρίνουν μεγαλύτερο budget.

«Η εκπαίδευση δεν είναι μόνο όσα μαθαίνουμε στο σχολείο, αλλά και όσα ανακαλύπτουμε για τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις των υπόλοιπων Ευρωπαίων», ανέφερε ο επίτροπος για θέματα Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Νέων και Αθλητισμού, Tibor Navracsics.

Υποψήφιοι για να πάρουν το δωρεάν πάσο είναι όλοι οι νέοι από κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εφόσον εγκριθεί το σχέδιο, η διαδικασία των αιτήσεων αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.

Euronews

Διαβάστε επίσης: Ήσουν τόσο απόμακρος που ξέχασα ότι υπήρχες..



You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο