Αρχική FOOD LOVER Κεφτεδάκια τηγανιτά, που μοσχοβολάνε

Κεφτεδάκια τηγανιτά, που μοσχοβολάνε

από lady times

Αυτή εδώ είναι η παραδοσιακή συνταγή για κεφτεδάκια τηγανιτά.  Θεϊκός συνδυασμός με πατάτες τηγανιτές για τα μικρά παιδιά, αλλά και πολύ καλή σκέψη για πάρτι ή μικρές συνάξεις με φίλους στο σπίτι. Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε.  Με τα υλικά αυτά θα σας βγουν 6 με 8 μερίδες και θα τα έχετε έτοιμα σε μισή ώρα!

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά προετοιμασία! Χρόνος ψησίματος: 10 λεπτά! Μερίδες: 6

Θα χρειαστείτε:

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

1/2 κιλό κιμά χοιρινό

250 γραμ. ψωμί (ψίχα)

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

αλάτι

πιπέρι

2 αυγά χτυπημένα

δυόσμος ψιλοκομμένος

ρίγανη

αλεύρι

Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Αρχικά μουσκεύετε την ψίχα του ψωμιού και την στίβετε καλά. Προσοχή μην σας μείνει νερό στην ψίχα!

Στη συνέχεια, παίρνετε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε τον κιμά, την ψίχα, τα κρεμμύδια, τα αυγά, το δυόσμο, τη ρίγανη, το αλατοπίπερο.

Ζυμώνετε καλά το μίγμα και το πλάθετε σε κεφτέδες. Το μέγεθος είναι δική σας επιλογή. Να ξέρετε όμως ότι όσο πιο μικρά τα κάνετε τα κεφτεδάκια, τόσο λιγότερο τηγάνισμα θέλουν.

Αλευρώνετε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζετε σε μπόλικο καυτό λάδι.

Μόλις δείτε ότι παίρνουν το χρώμα που θέλετε, τα κεφτεδάκια σας είναι έτοιμα. Αν θέλετε βγάζετε έναν κεφτέ, τον κόβετε και τον δοκιμάζετε για να είστε σίγουροι για το αποτέλεσμα.

Καλή όρεξη!

supersyntages.gr

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο