Αρχική FOOD LOVER Μελιτζάνες ξεροψηστές σε 1 ώρα

Μελιτζάνες ξεροψηστές σε 1 ώρα

από lady times

Η Γεωργία Δαμιανού από το Στρυμονικό Σερρών μάς έδειξε πώς φτιάχνεται  οι μελιτζάνες ξεροψηστές αυτός ο εκλεκτός μεζές, ιδανικός για τσίπουρο.

Διαβάστε επίσης: Μελιτζάνες στο φούρνο με τυριά και δυόσμο. Μοναδική συνταγή!!!

Η συνταγή είναι παραδοσιακή των ντόπιων του χωριού.

Υλικά

1 κιλό μελιτζάνες

νερό για το βράσιμο των μελιτζάνων

200 ml ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για τη λαμαρίνα

αλεύρι για τις μελιτζάνες

αλάτι και ρίγανη.

300 γρ. ντομάτα τριμμένη

5 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες

1/2 κουτ. γλυκού λευκό ξίδι

Διαβάστε επίσης: Ελαφρύς μουσακάς χωρίς κιμά με μελιτζάνες, κολοκύθια και «μπεσαμέλ» γιαουρτιού!

Διαδικασία

Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε λεπτές φέτες, πάχους περίπου 1,5 εκ. Βουτάμε τις φέτες σε κατσαρόλα με νερό που βράζει για 1 – 2 λεπτά και τις πατάμε με τρυπητή κουτάλα για να μην ανέβουν στην επιφάνεια. Τις βγάζουμε σε σουρωτήρι και ρίχνουμε κρύο νερό (για να μη μαυρίσουν). Τις στραγγίζουμε και τις πιέζουμε με τα χέρια για να βγάλουν τα υγρά τους.

Λαδώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου και πασπαλίζουμε με αλάτι και ρίγανη. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C.

Αλατίζουμε ελαφρώς τις μελιτζάνες, τις αλευρώνουμε και τις αραδιάζουμε στο ταψί. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και μοιράζουμε την ντομάτα για να σκεπαστούν όλες οι φέτες. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα. Αφήνουμε τις μελιτζάνες να κρυώσουν λίγο, σκορπίζουμε το σκόρδο, ρίχνουμε το ξίδι σε κάθε φέτα και σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας ροζέ από Syrah.

gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης: Κορυφαίος σεφ αποκαλύπτει: Αυτός είναι ο τρόπος να νοστιμίσεις την μακαρονάδα χωρίς να βάλεις βούτυρο

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο