Αρχική FOOD LOVER Ψωμί με μπίρα χωρίς καθόλου ζύμωμα μόνο με μια σπάτουλα!

Ψωμί με μπίρα χωρίς καθόλου ζύμωμα μόνο με μια σπάτουλα!

από lady times

ΨΩΜΙ ΜΕ ΜΠΥΡΑ

Υλικά

1 κιλό αλεύρι
2 μπίρες βεργινα μπουκάλι και λίγο ακόμη των (300ml)
2 φακ μαγιά ξηρή
1κγ ζάχαρη
1κγ αλάτι

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη βάζω το αλεύρι με τη μάγια, τη ζάχαρη ,το αλάτι και ανακατεύω με μια σπάτουλα!
Ρίχνω σιγά σιγά τη μπίρα και συνεχίζω να ανακατεύω μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα του σκεύους!
Σκεπάζω τη λεκάνη με μεμβράνη !
Αφού ανάψω το φούρνο στους 50 β για 10 λ τοποθετώ τη λεκάνη με σβησμένο φούρνο και περιμένω μια ώρα και κάτι να φουσκώσει!
Αφού φουσκώσει ρίχνω λίγο αλεύρι στη ζύμη και ανακατεύω πάλι με τη σπάτουλα!
Βάζω λίγο αλεύρι στον πάγκο μου και ρίχνω τη ζύμη μου !
Εδώ χρησιμοποιώ τα χέρια μου ,βάζω λίγο αλεύρι επάνω στη ζύμη μου και δημιουργώ μια μπάλα!
Τοποθετώ τη ζύμη μου σ ένα ταψί με λαδόκολλα!
Αλείφω τη λαδόκολλα με λίγο λαδάκι και πασπαλίζω με σιμιγδάλι ψιλό, τη λαδόκολλα και πάνω στο ωμό ψωμάκι μας!
Το τυλίγω με μια πετσέτα και το αφήνω να φουσκώσει!
Αφού φουσκώσει το τοποθετώ σε προθερμασμενο φούρνο και ψήνω στους 190β για 50 με 60 λ ανάλογα το φούρνο!
Το σιμιγδάλι το βάζω για να γίνει πιο τραγανή η κόρα του ψωμιού!
Έχει υπέροχη γεύση και δε θέλει καθόλου ζύμωμα!

Καλή επιτυχία!

Sofia Kara

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο