Αρχική FOOD LOVER Σολομός με σπανάκι στο τηγάνι σε 15 λεπτά!

Σολομός με σπανάκι στο τηγάνι σε 15 λεπτά!

από lady times

Χρόνος προετοιμασίας: 5 minutes! Χρόνος εκτέλεσης: 10 minutes! Συνολικός χρόνος:15 minutes! 

Διαβάστε επίσης Μπιφτέκια Κοτόπουλου Για Δίαιτα, Πεντανόστιμα

Μερίδες:4

Θερμίδες:193

Zουμερός σολομός στο τηγάνι, έτοιμος σε 15 λεπτά, με ζεστή σαλάτα σπανάκι, σόγια και σουσάμι. Μια υπέροχη υγιεινή συνταγή για σολομό από τον Τάσο Αντωνίου.

Υλικά

600 γρ. φιλέτο σολομού

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

500 γρ. σπανάκι

1 κ.γλ. σησαμέλαιο

1 κ.γλ. σόγια σος

1 κ.γλ. σουσάμι για το γαρνίρισμα

Διαβάστε επίσης: Απίστευτα μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες και ένα τυρί που κάνει την διαφορά!

Εκτέλεση

Σε τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τον σολομό πρώτα από την πλευρά της πέτσας, πιέζοντας ελαφρά με μία σπάτουλα, για 5-6 λεπτά. Το ψάρι θα είναι έτοιμο όταν ξεκολλάει εύκολα από το τηγάνι πριν το γυρίσουμε πλευρά. Στη συνέχεια, δίνουμε χρώμα και από την άλλη πλευρά για 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Για το σπανάκι: Καθαρίζουμε με χαρτί κουζίνας το τηγάνι. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά λίγο ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι. Προσθέτουμε το σπανάκι, τη σόγια σως και το σησαμέλαιο. Αφήνουμε μέχρι να μαραθεί για 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε σε πιάτο, συνοδεύοντας τον σολομό.

 

mamapeinao.gr

Διαβάστε επίσης: Η ομελέτα που μας αδυνατίζει

 

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο