Τέλειο φιλέτο μοσχάρι με κους κους!
Υλικά:
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και θωρακιζουμε το ρολό μας. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να πάρει βράση να εξατμιστεί το αλκοόλ. Κόβουμε τα κρεμμύδια στα τέσσερα και τα καρότα και τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε το ζωμό και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για περίπου 1 1/2 με 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει καλά. Μόλις είναι έτοιμο βγάζουμε το ρολό και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Λιώνουμε τα λαχανικά όλα της σάλτσας τη βάζουμε να πάρει βράση και ριχνουμε κορν φλαουρ διαλυμένο σε κρύο νερό για να πήξουμε ελάχιστα τη σάλτσα αν χρειαστεί. Κόβουμε το ρολό σε φέτες. Σερβίρουμε αμέσως.
Για το κους κους
Υλικά:
Εκτέλεση:
Βάζουμε το ζωμό να βράσει. Μόλις πάρει βράση το αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε μέσα το κους κους. Κλείνουμε με μεμβράνη καλά και το αφήνουμε να τραβήξει όλο το ζωμό και να φουσκώσει. Μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε το βούτυρο και αλατοπιπερωνουμε στη προτίμηση μας. Στο κους κους αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λαχανικά.
Η συνταγή είναι από την εκπληκτική σελίδα στο facebook: «ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ» της κ. Elenas Psillia