Φασολάκια γιαχνί
Χρόνος προετοιμασίας: 15 minutes
Χρόνος εκτέλεσης: 50 minutes
Συνολικός χρόνος: 1 hour, 5 minutes
Μερίδες: 5
Θερμίδες: 380
Άψογα φασολάκια λαδερά γιαχνί από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε αυτά τα εύκολα λαδερά φασολάκια γιαχνί με πατάτες και συνοδεύστε τα με λίγη φέτα ή ανθότυρο!
Υλικά
1 κιλό φασολάκια καθαρισμένα
2 πατάτες σε κομμάτια
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μεγάλο
3 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
1 κιλό ντομάτες τριμμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα φασολάκια, τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε καλά. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο, τις πατάτες και τα φασολάκια. Ανακατεύουμε καλά. Τέλος προσθέτουμε τις ντομάτες και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 50 λεπτά.
Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ελέγχουμε αν τα φασολάκια έχουν πιει το ζουμί τους. Σε αυτήν την περίπτωση, προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί για να μην “αρπάξει” το φαγητό. Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος του μαγειρέματος και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε. Θυμηθείτε ότι τα φασολάκια πρέπει να μείνουν στο λάδι τους.
mamapeinao.gr