Αρχική FOOD LOVER Κοτόπουλο γιουβέτσι στην γάστρα!

Κοτόπουλο γιουβέτσι στην γάστρα!

από lady times

Κοτόπουλο γιουβέτσι στην γάστρα – Απίθανο φαγητό σε γεύση -Δοκιμάστε το -εύκολο απλό πεντανόστιμο !!!

Υλικά

1 κοτόπουλο
νερό
ελαιόλαδο
αλάτι -πιπέρι
λίγη ζάχαρη
λίγο κουρκουμά
κριθαράκι χονδρό
τυρί τριμμένο

Κοτόπουλο γιουβέτσι στην γάστρα !!!!

Κοτόπουλο γιουβέτσι στην γάστρα !!!!

Πως το φτιάχνω

Βάζω στην γάστρα το κοτόπουλο .
Γεμίζω την γάστρα με νερό και ρίχνω αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο 1 κουτάλα της σούπας ζάχαρη 1 κουταλιά κοφτή του γλυκού μισό κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά και κλείνω την γάστρα .
Την κουνάω να πάνε τα υλικά παντού.
Ψήνω για 1 ώρα ανάλογα τον φούρνο σε αέρα 200 βαθμούς κάτω σχάρα και ο αέρας .
Με πιρούνι δοκιμάζω αν έχει ψηθεί -αν όχι συνεχίζετε -αν ψήθηκε το βγάζουμε σε πιατέλα και αν έχει σωθεί το ζουμί προσθέτουμε λίγο νεράκι ζεστό .
Μόλις πάρει και αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύομαι και σκεπάζουμε την γάστρα .

Μία συμβουλή για να μην πήζει το κριθαράκι .. Από την ώρα που ρίχνουμε το κριθαράκι αφήνουμε ακριβώς να ψηθεί 10 λεπτά και κλείνουμε και το αφήνουμε για λίγο μέσα στο φούρνο .
Πρέπει όταν θα βγει να είναι όπως το βλέπετε στην φωτογραφία κι έτσι δεν πήζει , το οποίο σε λίγη ώρα θα έχει εξαφανιστεί το ζουμί αλλά θα παραμείνει μελάτο .

Κοτόπουλο γιουβέτσι στην γάστρα !!!!

Κοτόπουλο γιουβέτσι στην γάστρα !!!!

Κοτόπουλο γιουβέτσι στην γάστρα !!!!

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας που του δίνει ιδιαίτερη νοστιμιά !!!
Είναι τέλειοοο καλή όρεξη !!!!

Πηγή: mageirikhkaisuntages

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο