Αρχική FOOD LOVER Παπαρδέλες με Κιμά, για χορταστικό μεσημεριανό!

Παπαρδέλες με Κιμά, για χορταστικό μεσημεριανό!

από lady times

Αν έχετε λίγο κιμά στην κατάψυξη και θέλετε να φτιάξετε ένα γρήγορο και θρεπτικό φαγητό για την οικογένεια, τα ζυμαρικά είναι η πιο εύκολη και γενικά αποδεκτή λύση – ειδικά αν έχετε παιδάκια που κάνουν σαν τρελά για μακαρόνια. Εδώ θα δούμε μια πολύ εύκολη συνταγή για παπαρδέλες με κιμά.

Διαβάστε επίσης: Πεντανόστιμες μελιτζάνες παπουτσάκια!

500 γρ. παπαρδέλες

650 γρ. κιμά

1 κουταλιά αλάτι

1 κουταλιά πιπέρι

1 κουταλάκι ζάχαρη

1 κουταλάκι ντοματοπελτές

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 ντομάτες ψιλοκομμένες

1 κουταλάκι κέτσαπ

1 κούπα ελαιόλαδο

1 κούπα λευκό κρασί

1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

Διαβάστε επίσης: Μουσακάς, σούπερ υγιεινός και νόστιμος!

Σε ένα κατσαρολάκι ή ένα μεγάλο τηγάνι, τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι στο ελαιόλαδο και έπειτα προσθέτουμε τον κιμά μας.

Ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να πάρει χρώμα (δηλαδή να γκριζάρει ο κιμάς).

Παράλληλα, ψιλοκόβουμε τις ντομάτες (ή τις τρίβουμε στον τρίφτη) και μαζί με το αλάτι, το πιπέρι, το ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα ανακατεύουμε με τον κιμά.

Προσθέτουμε από ένα κουταλάκι ντοματοπελτέ και ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα.

Αφήνουμε να βράσει για περίπου μισή ώρα (μέχρι να δέσει). Στο τέλος, σβήνουμε τον κιμά με το λευκό κρασί και κατεβάζουμε το κατσαρόλι από την φωτιά.

Τώρα, βράζουμε τις παπαρδέλες (όπως λέει η συσκευασία τους, σε αλατισμένο περίπου 3 λεπτά), στραγγίζουμε και τις καίμε με λίγο ελαιόλαδο, αν θέλουμε.

Βάζουμε τις παπαρδέλες σε πιάτα και απλώνουμε όσο κιμά θέλουμε πάνω τους.

Οι παπαρδέλες με κιμά είναι έτοιμες. Καλή μας όρεξη!!!

supersyntages.gr

Διαβάστε επίσης: Μουσακάς, σούπερ υγιεινός και νόστιμος!

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο