Αρχική FOOD LOVER Λαχταριστές και πανεύκολες ατομικές πίτσες με αβγό

Λαχταριστές και πανεύκολες ατομικές πίτσες με αβγό

από lady times

Ατομικές πίτσες με αβγό! Είναι εύκολες και ιδανικές για ένα γρήγορο βραδινό ή μεσημεριανό γεύμα
Θα χρειαστείτε:

(για 6 άτομα)
1 φύλλο σφολιάτας
2 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γραμμάρια μπέικον
150 γραμμάρια φέτα
6 αβγά
4 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι

Προαιρετικά: 5-6 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι

Διαβάστε επίσης: Έτσι φτιάχνουμε το πανεύκολο και λαχταριστό σουφλέ με ψωμί του τοστ

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μπέικον και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 5 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανό.

Αφαιρούμε και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη σπασμένη φέτα, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε ελαφρά με ένα κουτάλι.

Παίρνουμε το φύλλο σφολιάτας, το κόβουμε σε 6 τετράγωνα και με ένα μαχαιράκι κάνουμε ένα πλαίσιο γύρω γύρω από κάθε σφολιάτα, 1 εκ. από την άκρη της κάθε σφολιάτας.

Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις βάσεις για να μη φουσκώσουν.

Σε ένα μεγάλο ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, βάζουμε τις σφολιάτες.

Βάζουμε τη γέμιση στο κέντρο κάθε σφολιάτας και σπάμε πάνω από κάθε γέμιση από ένα αυγό. Πάνω από κάθε αυγό ρίχνουμε από 1 κ.σ. παρμεζάνα και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι .

imommy.gr

Διαβάστε επίσης: 3 ιδέες για εύκολες ομελέτες που θα λατρέψετε!

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο