Αρχική escape plan Μπολόνια: Η μαγευτική πόλη της Ιταλίας σ’ ενα βίντεο!

Μπολόνια: Η μαγευτική πόλη της Ιταλίας σ’ ενα βίντεο!

από lady times

Η Μπολόνια, παλαιότερα και Βολωνία είναι πόλη της Ιταλίας και έχει 374.425 κατοίκους. Αρχαιότατη πανεπιστημιούπολη φιλοξενεί πολυάριθμους φοιτητές που της προσδίδουν πλούτο και ζωντανεύουν την κοινωνική και πολιτιστική ζωή της.

Διαβάστε επίσης: Bonjour από το … Παρίσι ( Βίντεο)

Η Μπολόνια είναι ένα σημαντικό σταυροδρόμι οδικών και σιδηροδρομικών αξόνων, περιοχή όπου γίνονται σημαντικές εκθέσεις και όπου έχουν την έδρα τους σημαντικές βιομηχανίες, όπως η Ducati.


Η Μπολόνια είναι γνωστή για τους πύργους της και τις στοές της (portici), που φτάνουν τα 38 χιλιόμετρα στο ιστορικό κέντρο και την κάνουν μοναδική πόλη στον κόσμο με το κέντρο να αποτελείται εξ ολοκλήρου από στοές, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνεται η μακρύτερη στον κόσμο στοά του San Luca, μήκους 3,5 χιλιομέτρων και με 666 καμάρες. Έχει το μεγαλύτερο μεσαιωνικό ιστορικό κέντρο της Ευρώπης μετά από εκείνο της Βενετίας, το οποίο παραμένει καλοδιατηρημένο χάρη σε μια προσεκτική πολιτική ανακαίνισης και διατήρησης που άρχισε τη δεκαετία του ’60, παρά τις σοβαρότατες ζημιές που προκλήθηκαν από τους αγγλοαμερικανικούς βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Διαβάστε επίσης: Μία γεύση από την πρωτεύουσα της Αυστρίας, την Βιέννη!

Η πόλη, που δημιουργήθηκε τουλάχιστον 1.000 χρόνια προ Χριστού, υπήρξε πάντα σημαντικό αστικό κέντρο: αρχικά με τους Ετρούσκους, οπότε κι ονομαζόταν Φέλσινα, μετά με τους Ρωμαίους με το όνομα Μπονόνια και κατά το Μεσαίωνα σαν ελεύθερος δήμος. Για έναν αιώνα, ήταν η πέμπτη σε πληθυσμό ευρωπαϊκή πόλη. Σημαντικό πολιτιστικό και καλλιτεχνικό κέντρο, η σπουδαιότητα των μνημείων και της τέχνης της βασίζεται σε ένα ομογενές σύνολο μνημείων και αρχιτεκτονικών έργων: οι μεσαιωνικοί πύργοι, τα κτίρια εποχής, οι ναοί, η μορφή του ιστορικού κέντρου και έργα τέχνης, που είναι αποτέλεσμα μιας καλλιτεχνικής και αρχιτεκτονικής ιστορίας πρώτης τάξεως.

Κατά τη διάρκεια του χρόνου, η Μπολόνια έχει αποκτήσει πολλά παρωνύμια: το “Η Μορφωμένη” (La Dotta) είναι μια αναφορά στο πανεπιστήμιό της, ενώ το “Η Παχιά” (La Grassa) σχετίζεται με την ιδιαίτερα πλούσια κουζίνα της. Τέλος το “Η Κόκκινη” (La Rossa) αρχικά παρέπεμπε στο χρώμα των στεγών του ιστορικού της κέντρου, στην πορεία όμως συνδέθηκε με την πολιτική κατάσταση στην πόλη η οποία και θεωρείται ιστορικό προπύργιο της Αριστεράς.

Ο αστεροειδής 361 Μπονονία (361 Bononia), που ανακαλύφθηκε το 1893, πήρε το όνομά του από τη λατινική ονομασία της Μπολόνια.

Διαβάστε επίσης: 24 ώρες στη Βενετία (Βίντεο)

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης: Μπριζ: Όλη η μαγεία της πόλης σ΄ένα βίντεο !



You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο