Αρχική WELL BEINGFITNESS Ποιος  είμαι;;; Η απάντηση είναι είμαι.

Ποιος  είμαι;;; Η απάντηση είναι είμαι.

από Ανδρέας Σταματόπουλος

Πολλές φορές η μέρα, η καινούρια εικόνα, ο νέος ρόλος που παίρνουμε κάθε στιγμή ,η σχέση με μας, καθισμένοι σε ένα μαξιλάρι ,έχοντας ένα τετράδιο και ένα μολύβι προσπαθώντας να μας γνωρίσουμε , να μας μιλήσουμε αληθινά ή  η επαφή που έχουμε με κάποιον συνομιλητή ξεκινά με την ερώτηση << Ποιος είμαι;>>

Η απάντηση από πολλούς φιλοσόφους και  πνευματικούς δασκάλους  , μουσικούς , ποιητές από όλο  τον κόσμο είναι <<Είμαι.>>

Σε ερωτήσεις όπως , Τι προσπαθώ τώρα να μου πω; Τι προσπαθώ να θέλω;

Τι προσπαθώ να διορθώσω ; Τι προσπαθώ να βελτιώσω ;Π

όσο είναι ο θυμός μέσα μου; Τι θέλω να σας μεταδώσω;

Η απάντηση είναι ότι πολύ απλά συμβαίνει. Δηλαδή;

Εννοώ, ότι οτιδήποτε συμβαίνει σημαίνει ότι ταιριάζει ακριβώς με τον τρόπο που συμβαίνει ,τη στιγμή που συμβαίνει , χωρίς να σε ρωτάει!

Σύμβαση με την αρχή του τώρα!

Αυτό λέγεται παρουσία!

Σύμβαση με την αρχή της παρουσίας στη συγκεκριμένη στιγμή του εδώ και τώρα.

Η αναπνοή ίσως δυσκολεύει ,οι σκέψεις ίσως είναι γρήγορες και πολλέ!

Το σώμα ίσως πονάει. Η ανάγκη για επικοινωνία αυξάνεται, καθώς το νοητικό τοπίο θολώνει.

Δεν σας γνωρίζω και δεν με γνωρίζετε!

Κάνω την δική μου προσωπική παρατήρηση!

Φέρω το ρόλο του Yoga instructor ,εδώ και λίγο καιρό , μετά από κάποιες ώρες προσωπικής εργασίας.

Είμαι απόφοιτη του τμήματος φυσικής αγωγής και αθλητισμού στο Αριστοτέλειο ,ΤΕΦΑΑ.

Πλησιάζουμε , ένα βήμα ακόμα στο θέμα .

Είμαι , είσαι , είμαστε  ένας ακόμα αναζητητής του ευ ζην.

Ποιο είναι το κλειδί  για να είμαι , να βρίσκομαι σε ευχάριστη κατάσταση;

Το κλειδί φίλε αναγνώστη είναι να δεχόμαστε ,να εμπιστευόμαστε αυτό που συμβαίνει ,όπως είναι και να το ζούμε!

Να είμαστε ατάραχοι , σαν τον καπετάνιο που προσπαθεί να δαμάσει το μεγάλο κύμα καθώς πρώτα το κοιτάζει και το καλωσορίζει. Παίρνει μια βαθιά αναπνοή και το έχει ξεπεράσει!

Η επίγνωση είναι το κλειδί! Να γνωρίζω τι είναι αυτό που σκέφτομαι , αισθάνομαι ! Έπειτα έρχεται η απόφαση να το προσπαθήσω! Να το προπονήσω , να το κατανοήσω, και όχι να δραπετεύσω!

Σωματικό, συναισθηματικό ,νοητικό και πνευματικό  επίπεδο!

Πόσο έτοιμος είμαι να δουλέψω γι αυτό που λέγεται άνθρωπος;

Πόσο έτοιμος είμαι να κατανοήσω βήμα βήμα την ύπαρξη μου;

Αρκεί να δεσμευτώ  και να ακολουθήσω μια καθημερινή πρακτική!

Μια πρακτική που θα με βοηθήσει να ενώσω το σώμα μου ,την καρδιά μου (συναίσθημα), το νου μου (λογική)!

Μια ακολουθία που ονομάστηκε Yoga!

Μαθαίνουμε να αναπνέουμε την κάθε σκέψη , και το κάθε συναίσθημα που δημιουργεί η σκέψη , τον πόνο που εκδηλώνει το σώμα .

Η Yoga έχει ανατολική καταγωγή, καθώς λέγεται, από τα χρονικά και τοπικά βάθη της Ινδίας.

Με πολλούς καθοδηγητές ανά τους αιώνες , έφτασε και στη Δύση με σκοπό να προτείνει, να οδηγήσει ,να βελτιώσει.

Είναι ένα προσωπικό μονοπάτι  πρακτικής που αναλαμβάνει να σου θυμίσει κάθε σημείο σου, σε κάθε επίπεδο.

Δίνει χώρο στο σώμα και στο νου , γίνονται πιο flexible και ανοιχτοί σε νέα ερεθίσματα.

Αυξάνεται η αντιληπτική ικανότητα ,καθώς μαθαίνεις να ακολουθείς τη ροή σου με ειλικρίνεια .Καθώς και ο συντονισμός αναπτύσσεται.

Ανακαλύπτω μέσα από κάθε πρακτική τον εαυτό μου, έχοντας την πρόθεση να θέσω συγκεκριμένο στόχο για την απόδοση μου σε κάθε επίπεδο. Γίνομαι ανεξάρτητος!

Χρησιμοποιεί ποικιλία ασκήσεων , που κάνει τον άνθρωπο να ζωντανεύει τη ροή του και την επιθυμία του για το τώρα, καθώς είναι ευρέως γνωστό ότι η άσκηση απελευθερώνει ενδορφίνες, οι οποίες είναι βοηθητικές για το στρες.

Χρησιμοποιεί ασκησιολόγιο το οποίο απευθύνεται στο  μέσο αθλούμενο και συμμετέχει στην όποια ειδική αγωγή χρειάζεται ο καθένας μας.

Η Yoga λοιπόν, ξεκινάει από μια  καθημερινή μοναχική ή και ομαδική πρακτική , είναι πάντα ελεύθερη η επιλογή .Μια πρακτική που μπορεί να είναι πάνω στο ματ (στο στρώμα γυμναστικής) ή να είναι ένα όμορφο βάδην κάπου που μας εμπνέει. Έξω στον ήλιο, στη φύση !Έχει στόχο την έμπνευση για να επικρατήσει ζωτικότητα ,ανακούφιση και επίγνωση.

Μέσα σε αυτή την πρακτική , καθ’όλη τη διάρκεια της δουλεύουμε και με τεχνικές αναπνοής .Καθαρίζουμε με αυτό τον τρόπο το νου μας και το σώμα μας από την τοξικότητα της μέρας. Μαθαίνουμε τις ευθυγραμμίσεις  του σώματος για να επικοινωνίσουμε  μαζί του σε βαθύτερα σημεία.

Μέσα στο ταξίδι αυτό διαλογιζόμαστε και ανακαλύπτουμε τον εσωτερικό μας κόσμο έως ότου ακούσουμε το ναι να φωνάζει μέσα μας. Το ναι του ενθουσιασμού δημιουργείται κάθε στιγμή από την προσπάθεια μας. Απολαμβάνουμε την κάθε μας αναπνοή .

Αυξάνεται η δύναμη μας τόσο, ώστε να είμαστε έτοιμοι να βιώσουμε μια πραγματική φιλία, χαρά , έρωτα , αγάπη!

Σας προσκαλώ να γίνετε παρατηρητές της ύπαρξης σας ,αναζητητές της αλήθειας σας, για να σας γνωρίσετε ,επιτρέποντας το σεβασμό στην κάθε δική σας στιγμή αλλά και του δίπλα σας.

Το πραγματικό ταλέντο φίλε αναγνώστη- τουρίστα- ταξιδευτή είναι η συνεχόμενη προσπάθεια προς το όρος της γαλήνης και της συγκατάθεσης προς τη σιωπή που μόνο εκείνη γνωρίζει πραγματικά το μεγάλο πάρτι της ζωής και όχι η ταχύτητα με την οποία λαμβάνουμε την πληροφορία . Συνήθως  αποκαλείται  προσδοκία.

Σας προτείνω μια μικρή άσκηση ! Δοκιμάστε να κλείσετε τα μάτια σας ,να πλέξετε τα δάχτυλα των χεριών και να αναπνεύσετε την κάθε σκέψη , το κάθε συναίσθημα ,την κάθε αίσθηση. Δοκιμάστε για μερικές στιγμές- αναπνοές. Δεν χρειάζεται να φοβηθείτε απολύτως τίποτα. Μπορείτε να είστε σε καθιστή θέση ή και ξαπλωμένοι.Όλα αυτά μαζί είναι ο άνθρωπος και εσύ είσαι εδώ για να λάβεις και να δώσεις. Είσαι ένα υπέροχο πλάσμα και αξίζει να προσπαθήσεις να το δεις.

Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα  ,

Namaste! ANASTASIA MADOUKA

 

 

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο