Αρχική HomePageSlider Σταμάτα να γυρνάς πίσω: 6 λόγοι που επιστρέφεις ξανά και ξανά σ’ αυτόν τον «έναν»!

Σταμάτα να γυρνάς πίσω: 6 λόγοι που επιστρέφεις ξανά και ξανά σ’ αυτόν τον «έναν»!

από lady times

Είχες μία σχέση που όπως κι οι περισσότερες έφτασε στο τέλος της. Έφτασε όμως; Γιατί από τότε που είπατε ότι χωρίζετε, συνεχίζετε να τραβιέστε και βρίσκεστε πολύ συχνά για να κάνετε αυτήν την τελευταία προσπάθεια. Κατά βάθος όμως, βλέπεις ότι όλο αυτό δεν καταλήγει κάπου, απλά επαναλαμβάνονται καταστάσεις που σε πληγώνουν κι αντί να πάρεις την αξιοπρέπεια σου και να εξαφανιστείς, εσύ είσαι δεκτική σε κάθε του κάλεσμα.

Αξίζει να το περνάς όλο αυτό για χάρη του ή απλά επιστρέφεις στα ίδια για κάποιους από τους παρακάτω λόγους;

1 Γιατί αυτή τη φορά θα είναι… διαφορετικά (όπως και κάθε προηγούμενη)

Το ότι «η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης» μάλλον δε σου λέει κάτι, γι’ αυτό και δε σου ήταν ξεκάθαρες οι ήδη 10 φορές που έχεις γυρίσει και θέλεις άλλη μία να σιγουρευτείς ότι δεν τραβάει άλλο μεταξύ σας. Κορίτσι μου, του έδωσες μία ευκαιρία, του έδωσες δύο, άντε τρεις, στην επόμενη καίγεσαι. Δε γίνεται να πιστεύεις ακόμα ότι πράγματα μπορεί να αλλάξουν, διαφορετικά (σόρρυ κιόλας) είσαι ηλίθια!

Διαβάστε επίσης: Ήσουν τόσο απόμακρος που ξέχασα ότι υπήρχες..

Η απιστία πέρασε, θα το πάρει πιο σοβαρά, δε θα σε γράφει, θα είστε κανονικά μαζί… κι ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται. Σπαταλάς όλη την ενέργειά σου σε κάποιον που απλά δεν το εκτιμάει. Αντ’ αυτού, εκμεταλλεύεται την καλοσύνη σου. Αυτός θα έπρεπε να σε κυνηγάει κι αφού δεν το κάνει, δεν αξίζει. End of story!

2 Γιατί πιστεύεις ότι όπου υπάρχουν δυσκολίες, υπάρχει κι αγάπη

Έχεις ακούσει για σχέσεις που έχουν περάσει από σαράντα κύματα και τελικά κατάφεραν να είναι μαζί πιο ερωτευμένοι από ποτέ, επομένως γιατί όχι κι η δική σας; Γιατί καμία σχέση δε μοιάζει με άλλη κι εσύ βαφτίζεις «αγάπη» τον πόνο που σου προκαλεί ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Κι από την στιγμή που δεν προσπαθεί να είστε μαζί, δεν υπάρχει κοινό μέλλον στον ορίζοντα.

Ναι, η αγάπη έχει και πόνο μέσα, κορίτσι μου, αλλά οι χαρές είναι περισσότερες από τις λύπες, μην τα μπερδεύεις αυτά. Πρέπει να χαίρεσαι να είσαι δίπλα στον άντρα που θέλεις, όχι να ζεις με το φόβο ότι κάποια στιγμή θα σε πληγώσει πάλι ή θα σε αφήσει. Ένας άντρας που σου προκαλεί αυτό το συναίσθημα, δεν αξίζει την αγάπη σου.

3 Γιατί το να προχωρήσεις παρακάτω, σε τρομάζει

Έχεις συνηθίσει σε μία συγκεκριμένη ρουτίνα μ’ έναν συγκεκριμένο άνθρωπο και στην ιδέα του «καινούριου» ή της μοναξιάς, τρομοκρατείσαι. Φοβάσαι ότι πρέπει να ξεκινήσεις τα πάντα από την αρχή, ενώ με τον άλλον είχες φτάσει σε ένα πολύ καλό σημείο. Όμως τι θα γίνει; Έτσι θα συνεχίσεις; Θα φοβάσαι να προχωρήσεις και θα υποτιμάς τον εαυτό σου; Όταν δεν χωράς κάπου φεύγεις, δεν στριμώχνεσαι.

Διαβάστε επίσης: 5 τρόποι για να καταλάβετε ότι όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο

4 Γιατί είσαι απελπισμένη

Η ζωή σου δε θα είναι ίδια χωρίς αυτόν, δεν πρόκειται να σε ανεχτεί κανείς άλλος με τα κουσούρια σου. Φτάνεις σε σημείο να πείθεις τον εαυτό σου ότι δεν είσαι για κάτι καλύτερο και γυρνάς πίσω. Δε θες να κάνει με κάποια άλλη ότι έκανε με εσένα. Δε θες να φερθεί σε κάποια άλλη καλύτερα από εσένα. Θες αυτόν και κανέναν άλλον, γιατί πιστεύεις ότι μόνο εσύ μπορείς να τον αλλάξεις και να συνεχίσετε μαζί. Αλλά μέσα σου ξέρεις ότι δε θα αλλάξει κάτι… Μυρίζεις απελπισία από μακριά.

5 Γιατί δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις

Περάσατε πολύ καλά όσο καιρό ήσασταν μαζί κι η σχέση έληξε, απλά επειδή δεν τράβαγε άλλο. Ο έρωτας ίσως να έφυγε, αλλά η αγάπη μένει, όπως κι όλα όσα μοιραστήκατε στο ίδιο κρεβάτι. Έτσι αφού δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις απόψε, γιατί να μη θυμηθείτε λίγο από τα παλιά καλά σας βράδια; Μόνη εσύ, μόνος κι αυτός…

6 Γιατί φταις που όλα τελείωσαν εδώ κι έμεινε το όνειρο μισό

Στην περίπτωση που φταις εσύ που χώρισαν οι δρόμοι σας και ξέρεις ότι ήταν ιδανικός, όχι απλά γυρνάς, αλλά παρακαλάς. Μπορούσες να είχες αυτό που ακριβώς έψαχνες, αλλά δεν άντεξες κι έκανες τη βλακεία σου, τι να λέμε τώρα ρε κούκλα μου… Εκείνος πλέον σε δέχεται αλλά ως το «παιχνίδι», του γιατί του απέδειξες ότι δεν είσαι για κάτι παραπάνω. Οπότε ξαναγυρνάς και ξαναγυρνάς και ξαναγυρνάς κι ο Θεός να βάλει το χέρι του.

Όλες έχουμε κάνει πισωγυρίσματα και πισωγυρίσματα, το θέμα είναι να βάλουμε μυαλό κάποτε, δε νομίζεις; Είτε είσαι ο θύτης ή το θύμα, πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση. Καλή τύχη σε ό,τι κι αν αποφασίσεις.

Διαβάστε επίσης: Ότι κι αν έχει συμβεί… σήκω και ζήσε. ΖΗΣΕ!

neopolis.gr

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο