Αρχική HomePageSlider Τελικά κάνει καλό ή βλάπτει την υγεία ο καφές;

Τελικά κάνει καλό ή βλάπτει την υγεία ο καφές;

από Ανδρέας Σταματόπουλος

Όσοι πίνουν τρεις ή τέσσερις καφέδες τη μέρα, είναι πιθανότερο να έχουν όφελος στην υγεία τους, παρά κάποιο πρόβλημα, λένε τώρα οι επιστήμονες και υπογραμμίζουν ότι, μεταξύ άλλων, σχετίζονται με μειωμένο κίνδυνο καρδιοπάθειας και πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία.

Ερευνητές, με επικεφαλής τον Ρόμπιν Πουλ του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον, αξιολόγησαν στοιχεία από 218 μελέτες και διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση καφέ σχετίζεται επίσης με μειωμένο κίνδυνο διαβήτη τύπου 2, ηπατοπάθειας, άνοιας και ορισμένων μορφών καρκίνου όπως προστάτη, ενδομητρίου, δέρματος και ήπατος.

Σύμφωνα με τους Άγγλους επιστήμονες το μεγαλύτερο όφελος φαίνεται να παρέχει η κατανάλωση τριών φλιτζανιών καφέ ημερησίως, ωστόσο οι ίδιοι επισημαίνουν ότι η μεγαλύτερη κατανάλωση δεν σχετίζεται με βλάβη στην υγεία, απλώς τα οφέλη είναι μικρότερα.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι δεν υπάρχει λόγος κανείς να αρχίσει να πίνει καφέ για λόγους υγείας ή πρόληψης ασθενειών, ωστόσο «τα οφέλη της μέτριας κατανάλωσης καφέ φαίνεται να είναι μεγαλύτερα από τους κινδύνους», σημείωσε ο ερευνητής καθηγητής.

Πότε είναι υγιεινός;

Οι ερευνητές τόνισαν ότι ο καφές είναι γενικά πιο υγιεινός, όταν πίνεται χωρίς πρόσθετη ζάχαρη, γάλα ή κρέμα ή κάποιο λιπαρό σνακ για συνοδευτικό.

Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου

 

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο