Αρχική BEAUTY Tips για να διαλέξετε τη σωστή κρέμα ενυδάτωσης!

Tips για να διαλέξετε τη σωστή κρέμα ενυδάτωσης!

από lady times

Θέλετε να διατηρήστε το δέρμα σας σφριγηλό και νεανικό για πάντα; Η σωστή ενυδάτωση είναι ένα από τα «όπλα» που έχετε στη διάθεσή σας!

Διαβάστε επίσης: 3 θαυματουργά tips μακιγιάζ για μικρά μάτια

Μάλιστα για να μην πετάτε τα χρήματά σας σε κρέμες που δεν σας ταιριάζουν, μάθετε ποια συστατικά προσφέρουν απλόχερα ενυδάτωση στο πρόσωπο.

Υαλουρονικό οξύ (Hyaluronic Acid)
Εξαφανίζει τις ρυτίδες, διώχνει την κούραση από το βλέμμα, «γεμίζει» τα χείλη, που λεπταίνουν με την πάροδο του χρόνου. ς. Η υπερδύναμή του είναι ότι συγκρατεί έως και 1.000 φορές το βάρος του σε νερό.  Το βρίσκουμε σε καλλυντικά, σε ενέσιμες θεραπείες και σε πόσιμα διατροφικά συμπληρώματα.

Γλυκερίνη (Glycerin)
Έχει ισχυρές μαλακτικές και ενυδατικές ιδιότητες, πράγμα που την καθιστά ιδανική για την πολύ ξηρή επιδερμίδα ή εκείνη που παρουσιάζει σημάδια αφυδάτωσης. Το κύριο χαρακτηριστικό της είναι ότι δημιουργεί ένα μικροφίλμ στην ανώτερη στιβάδα του δέρματος, το οποίο συγκρατεί την υγρασία, ενώ ταυτόχρονα εξουδετερώνει τους εξωτερικούς παράγοντες που την απειλούν.

Έλαια (Oils)
Αναμφισβήτητα είναι μια μεγάλη τάση στην περιποίηση. Κάποια είναι πολυχρηστικά, δηλαδή εφαρμόζονται σε πρόσωπο, σώμα και μαλλιά, άλλα είναι εξειδικευμένα, π.χ. είναι ειδικά σχεδιασμένα για να προσφέρουν αντιγήρανση και σύσφιγξη. Ορισμένα συνδυάζονται μεταξύ τους ως κοκτέιλ, άλλα έχουν ολιστική ταυτότητα. Όλα όμως είναι ξηρά, απορροφώνται εύκολα, και χάρη στη δομή τους μπορούν να διεισδύουν μέχρι τα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας. Κορυφαία ευεργετικά έλαια θεωρούνται το ελαιόλαδο, το αργκάν και το έλαιο καρύδας, τα οποία περιέχουν πολλούς αντιοξειδωτικούς παράγοντες, λιπαρά οξέα και βιταμίνες.

Ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα

Γεμίζουν» τα κενά που δημιουργούνται στη μεμβράνη των κυττάρων και τη σφραγίζουν, προκειμένου τα κύτταρα να μη χάνουν νερό. Έτσι, η επιδερμίδα διατηρείται σφριγηλή και ελαστική. Τα ω-3 υπάρχουν σε άφθονη ποσότητα στα ψάρια και τα θαλασσινά (κυρίως στον σολομό, τον γαύρο, τη σαρδέλα, τη ρέγγα, το σκουμπρί και την πέστροφα, αλλά και στο ελαιόλαδο).

Διαβάστε επίσης: Πως να χρησιμοποιήσετε σωστά τις σκιές ματιών ( Βίντεο)

Διαβάστε επίσης: 10 tips για να εφαρμόσουμε σωστά το eyeliner

 

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο